DPA boekt 8% omzetgroei in 2016

0

In 2016 nam de omzet van DPA Group met 8% toe tot 125,6 miljoen euro. Deze omzetgroei is voor een belangrijk deel gerealiseerd door het consolidatie-effect van overnames.

Dat maakt de DPA Group vandaag bekend

Ook in 2016 heeft het segment Finance, Banking & Insurance het grootste aandeel in de omzet (67,9 miljoen euro), gevolgd door Techniek en ICT (23,4 miljoen euro) en Legal & Public (35,5 miljoen euro).
De totale brutowinst (voor bijzondere en eenmalige baten en lasten) steeg naar 34 miljoen euro (2015: 29,8 miljoen).

Overnames

Sinds 4 juli 2016 maakt PeopleGroup deel uit van DPA. Dit is een professionele dienstverlener op het gebied van hoogwaardige inkoop. De activiteiten zijn gebundeld met die van DPA Procurement. PeopleGroup is geconsolideerd per 1 juli 2016 en droeg 1,2 miljoen euro bij aan de in 2016 gerealiseerde omzet. De in 2015 overgenomen bedrijven ConQuaestor Interim Professionals en SOZA XPERT droegen gedurende het gehele boekjaar bij aan de omzet en het resultaat. Het consolidatie-effect van deze overnames bedroeg 8,2 miljoen euro op de omzet in 2016.

Professionals in loondienst

In 2016 waren gemiddeld 1.085 fte professionals in loondienst bij DPA (2015: 959 fte) en 165 fte indirecte medewerkers (2015: 155 fte). Het aandeel in de omzet van professionals die in loondienst van DPA zijn nam toe: autonoom steeg deze omzet met 5% ten opzichte van 2015.

Minder zzp-uren door Wet DBA

Sinds 1 mei 2016 is de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) van kracht. Dit had gevolgen voor de positie van DPA als bemiddelaar van zelfstandige professionals. Hierdoor is het aantal facturabele uren van zelfstandige professionals – op autonome basis – in het tweede halfjaar van 2016 met 11% gedaald ten opzichte van het tweede halfjaar van 2015.

Ondersteunen start ups

In 2016 is naast het stimuleren van autonome groei ingezet op eigen initiatieven en ondersteuning van start-ups. In het boekjaar zijn de nieuwe business units Digital Marketing Professionals, REDFORCE, DPA Privacy, DPA Tax en DPA Woningcorporaties geïntroduceerd. Ook is innovatiecentrum DPA Greenhouse opgezet, dat jonge ondernemingen ondersteunt in de start- en eerste groeifase: van idee naar businessplan, eerste omzet en winst. De eerste onderneming die hier gebruik van maakt is Quantillion, een startup van experts in datagedreven methodieken. Verder is vanuit DPA Supply Chain People gestart met de voorbereidingen voor het opstarten van de nieuwe activiteiten DPA Supply Chain Management en DPA Supply Chain Systems.

Bron: DPA Group

Lees ook: DPA boekt omzetgroei in 3e kwartaal

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer