Nieuw bedrijf: DPA PeopleGroup Inkoopprofessionals

0

PeopleGroup en de op procurement gerichte business unit van DPA gaan samen verder onder de naam ‘DPA PeopleGroup Inkoopprofessionals’.

PeopleGroup is aanbieder van hoogwaardige interim- en consultancydiensten op inkoopgebied. Hier werken ongeveer 40 zelfstandige senior inkoopprofessionals.

Meerderheidsbelang DPA
Door samen te gaan kunnen de twee bedrijven naar eigen zeggen sneller invulling geven aan hun ambitie om een leidende positie te verwerven in de markt voor inkoopadviesdiensten en interim inkoopprofessionals. DPA Group verkrijgt een meerderheidsbelang in de nieuw gevormde onderneming; de overige 49% komt in handen van het management van PeopleGroup.

Schaalvoordelen in nichemarkten
De directie van DPA PeopleGroup Inkoopprofessionals wordt gevormd door Mike de Jongh en Marc Janssen van PeopleGroup.

Volgens Olav Berten, COO van DPA, past deze aankoop uitstekend in de strategie van DPA die gericht is op het vergroten van de toegevoegde waarde voor klanten en professionals door het verwerven van kennisvoorsprong en schaalvoordelen in nichemarkten. ‘Samen beschikken we over een enorme hoeveelheid specialistische inkoopkennis. Daardoor kunnen we onze opdrachtgevers een breder dienstenpalet bieden, en onze professionals meer ontwikkel- en groeimogelijkheden.’

Bron: DPA Group

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer