Groei vacatures voor financials

0

De vraag naar financials blijft toenemen, voor het tweede kwartaal op rij is de groei 9%. Vooral het aantal vacatures voor vaste dienstverbanden groeit, terwijl het aantal vacatures voor tijdelijke dienstverbanden licht daalt.

Dat stelt Robert Walters, die dat baseert op cijfers van Jobfeed, dat het unieke aantal online geadverteerde vacatures in Nederland in kaart brengt.

De vraag is in het tweede kwartaal het sterkst toegenomen naar Accountants (+16%) en Assistent Accountants (+19%). Waar de grote steden vorig jaar vooropliepen in de groeicijfers, was de meeste groei het afgelopen kwartaal te zien in de regio, bijvoorbeeld in Groningen (+21%) en Breda (+33%). De vraag bleef stabiel in Amsterdam, steeg in Rotterdam met 3% en in Eindhoven met 6%.

Vooral vraag naar HBO’ers
Afgelopen kwartaal nam vooral de vraag naar HBO’ers toe (+13%). Rob Vermaak, Managing Director Benelux van Robert Walters, heeft hier wel een verklaring voor: ‘het duurt vaak simpelweg te lang om een WO-geschoolde kandidaat te vinden die aan het perfecte plaatje voldoet. In plaats daarvan wordt meer gekeken naar getalenteerde HBO’ers met groeipotentie. Dit biedt deze groep prima carrièremogelijkheden.’

Meer financials in vaste dienst
Net zoals vorig kwartaal was de sterkste groei te zien in het aantal vacatures voor functies in vast dienstverband (+10%). Rob Vermaak: ‘Dit is een gevolg van de langdurige economische groei in Nederland. Na een jaar van stijging in afzet en omzetvolumes neemt het vertrouwen toe om in permanente FTE’s op de finance afdeling te investeren om verdere uitbreiding van de organisatie te ondersteunen.’

Minder vacatures tijdelijk dienstverband
Het aantal vacatures voor functies in tijdelijk dienstverband liet een dip zien van -1%, grotendeels door een daling van het aantal interim vacatures. Vermaak: ‘De onzekerheid rond de Wet DBA kan aanleiding zijn voor een afname in het aantal interim vacatures. Veel organisaties zijn zich aan het beraden hoe ze moeten omgaan met de voorwaarden rond tijdelijk personeel.’

Concurrentie van de cloud
Op de lange termijn lijkt de arbeidsmarkt in de financiële sector drastisch te veranderen, zo blijkt uit een grootschalig onderzoek uitgevoerd in april door recruitmentorganisatie Hays. Uit dit kwalitatieve ‘Baan van de Toekomst’-onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de financiële professionals een concurrentieslag met cloud-software verwacht. Als het gaat om hoe hun baan eruitziet in 2030, denkt zeker 60 procent dat de bank volledig een IT-bedrijf zal zijn.

Professionals uit het middenkader zijn het meest pessimistisch ingesteld; van hen verwacht 61% dat hun uurtarieven dalen, tegenover 53% van de professionals in hogere posities. ‘Door het toenemende aanbod van cloud-software neemt de vraag naar deskundig financieel advies af. Waar klanten nu voornamelijk via persoonlijke contact met hun financieel adviseur inzicht krijgen in hun financiële situatie, zal dit in de toekomst veelal gebeuren via de cloud. Kennis van procedures en regels wordt minder relevant. Dit zit verwerkt in bijvoorbeeld een app waar zowel klant als professional soepel en snel doorheen wordt geleid. Consumenten en bedrijven regelen hierdoor zelfstandiger en goedkoper hun bankzaken’, stelt Diederick Kavelaars, manager Finance & Banking bij Hays Nederland.

Bron: Robert Walters/Hays


Lees ook: Bedrijven hebben moeite met werven financieel personeel

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer