DPA boekt omzetgroei in 3e kwartaal

0

De omzet van DPA Group is in het derde kwartaal gestegen tot 30,4 miljoen euro, een omzetstijging van ruim 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat heeft de detacheerder vandaag bekendgemaakt.

De (genormaliseerde) brutowinst bedroeg in het 3e kwartaal 8,4 miljoen euro, een stijging van bijna 17%. ‘Over de eerste helft van 2016 hebben we een sterke verbetering van onze resultaten laten zien en deze trend heeft zich in het derde kwartaal voortgezet’, zo stelt Eric Winter, CEO van DPA, in een toelichting op de cijfers.

Overname ConQuaestor Interim Professionals
De omzetstijging is naar eigen zeggen voornamelijk gerealiseerd door het vorig jaar overgenomen ConQuaestor Interim Professionals, dat met ingang van 1 oktober 2015 is geconsolideerd, en PeopleGroup, geconsolideerd met ingang van 1 juli 2016. De activiteiten van DPA CreditForce zijn afgestoten met ingang van 1 september 2016. Deze activiteiten zouden niet langer passen binnen de strategie van DPA, die gericht is op gespecialiseerde, hoogwaardige professionele dienstverlening.

Overname PeopleGroup
Op 4 juli 2016 heeft DPA de krachten gebundeld met PeopleGroup, aanbieder van hoogwaardige interim- en consultancydiensten op inkoopgebied. DPA heeft haar op procurement gerichte business unit en de activiteiten van PeopleGroup samengevoegd onder de naam ‘DPA PeopleGroup Inkoopprofessionals‘. Het is de ambitie om als combinatie een leidende positie te verwerven in de markt voor inkoopadviesdiensten en interim inkoopprofessionals.

Minder zp’ers
Per 30 september 2016 waren 1.250 fte directe en indirecte medewerkers in loondienst bij DPA. De door eigen professionals gerealiseerde omzet is in het derde kwartaal van 2016 autonoom gestegen met 7,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De inzet van zelfstandige professionals is in het derde kwartaal verder teruggebracht; 15% van de gerealiseerde uren is ingevuld door zelfstandige professionals.

Bron: DPA Group


Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer