USG People voert organisatieverandering door

0

USG People past de organisatiestructuur aan. Unique en Start People blijven bestaan als zelfstandige merken met USG People als overkoepelend merk. Er komt één gezamenlijke directie en een duidelijkere focus op sectoren, naar eigen zeggen om nog beter ‘de rol van regisseur van werk te vervullen’.

Dat heeft het uitzendconcern vandaag bekendgemaakt.

USG People als paraplu

De merken van USG People zullen duidelijker worden gepositioneerd. Tegelijkertijd gaat USG People nadrukkelijker kiezen voor de markten waar ze sterk in zijn. USG People wordt het paraplumerk met daaronder de zelfstandige formules Start People, Unique, USG Professionals, USG Engineering, Technicum, ASA, Secretary Plus, Easy Way en Receptel.

Naar eigen zeggen past deze ambitie binnen het moederbedrijf Recruit Global Staffing met naast de wereldwijde uitzendactiviteiten, de grootste vacaturesite ter wereld (Indeed) en het net toegetreden Glassdoor.

Samenvoegen activiteiten

“Door het samenvoegen van onze activiteiten hebben we een hele brede kennis van de belangrijkste marktsectoren”, zegt Raymond Puts, ceo van USG People. “Hierdoor zijn wij nog beter in staat om door middel van gerichte scholing vraag en aanbod nog dichter bij elkaar te brengen en een bijdrage te leveren aan het invullen van die kwart miljoen openstaande vacatures. (…) Als één organisatie hebben we meer ruimte om mensen persoonlijk te begeleiden en advies te geven over mogelijke omscholing om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Ons nieuwe USG People College gaat hier een rol in spelen.”

Personele gevolgen

Het personeel is vanmorgen op de hoogte gesteld van de nieuwe koers van het concern. Naar eigen zeggen kost de organisatieverandering in de front-office geen arbeidsplaatsen, de medewerkers in de veldorganisatie zullen door de nieuwe organisatie ondersteund worden door een gebundeld hoofdkantoor. Door deze her-allocatie van de ondersteuning gaan per saldo enkele arbeidsplaatsen verloren. Door de nieuwe focus op expertise worden ook nieuwe medewerkers aangeworven met specifieke kennis.

Nieuwe directie

De nieuwe directie start per 1 december 2018 in hun nieuwe overkoepelende rol en bestaat uit vijf personen:

  • Raymond Puts (CEO)
  • Johan Bogaard – Chief Financial Officer (CFO)
  • Leonie Belonje – Chief Human Resources Officer (CHRO)
  • Marion van Happen – Chief Operating Officer (COO)
  • Adriaan Belonje – Chief Commercial Officer (CCO)

Arbeidsmarkt vlot trekken

Als tweede speler binnen de uitzendwereld in Nederland ziet USG People het als haar verantwoordelijkheid om de arbeidsmarkt die op slot dreigt te raken, gezond te houden, stelt Puts. “Om deze uitdaging beter aan te gaan, hebben we onze organisatiestructuur aangepast en gaan we voortaan gezamenlijk vanuit USG People opereren om de mismatch tussen vraag en aanbod te verkleinen.”

Bron: USG People/Recruit Global Staffing

Lees ook: Nieuwe naam USG People: Recruit Global Staffing

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer