Omzet Adecco Nederland gedaald in 3e kwartaal

0

Adecco Group zag in het derde kwartaal van dit jaar de omzet met 2% groeien naar bijna € 6 miljard. Maar in Nederland is de omzet van Adecco afgelopen kwartaal gedaald.

De omzet kwam uit op € 5,996 miljard in het afgelopen kwartaal. Dat komt neer op een omzetgroei van 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst (EBITA) daalde in het derde kwartaal met 7% naar € 298 miljoen.

Adecco-topman Alain Dehaze spreekt van een ‘uitdagend’ afgelopen kwartaal met afnemende groei in een aantal Europese landen. Frankrijk deed het daarentegen goed met een omzetgroei van 5%.

Adecco Group Nederland

De omzet in de Benelux daalde met 6% in het derde kwartaal van 2018 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zowel in België als in Nederland was er volgens Adecco sprake van aanzienlijke groeivertraging door mindere marktomstandigheden en minder vraag van enkele grote klanten van het uitzendconcern.
Adecco geeft geen cijfers specifiek voor Nederland. Adecco Group Nederland maakt deel uit van Benelux & Nordics, dat in het derde kwartaal een gezamenlijke omzet van € 518 miljoen boekte, een daling van 3%.

De omzetdaling in Nederland is opvallend, hoewel enigszins aangekondigd door de afnemende groei in de loop van dit jaar. In het eerste kwartaal boekte Adecco Nederland nog een omzetgroei van meer dan 10%. In het tweede kwartaal was die omzetgroei in ons land al veel minder. In de Benelux bedroeg de omzetstijging in het tweede kwartaal 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Adecco Group Nederland boekte vorig jaar een omzet van € 628,5 miljoen, een omzetgroei van bijna 13%. (Flexmarkt Omzetranglijst 2018)

Bron: Adecco

 

Over Auteur

Avatar

Reageer