Omzetgroei Adecco zet door in eerste kwartaal

0

De omzet van Adecco is in het eerste kwartaal van 2018 opnieuw gegroeid (+6%). De omzetgroei in Nederland was zelfs dubbel zo groot.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de Adecco Group heeft bekendgemaakt.

De omzet van Adecco wereldwijd kwam in het eerste kwartaal uit op 5,692 miljard euro. Dat komt neer op een omzetgroei van 6% (gecorrigeerd voor werkdagen) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde overigens enigszins; de gross margin kwam uit 18,1% en de EBITA-marge daalde van 4,7% naar 3,4%.

Adecco Group Nederland

Adecco Group Nederland deed het wederom bijzonder goed. De omzet in de Benelux steeg in het eerste kwartaal met 10% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Aangezien de omzetgroei in België ‘high single digit’ was, moet de ‘double digit’ omzet in Nederland hoger zijn geweest dan die +10%.

Bron: Adecco Group

Lees ook:

Noot van de redactie: Adecco Group is altijd de wereldwijde marktleider geweest in de uitzendbranche, maar Randstad heeft de voorheen onbetwiste nummer één bijgehaald (omzet Randstad Q1 2018: 5,7 miljard euro). Het zal erom spannen wie zich na het volgende kwartaal de marktleider in de uitzendwereld mag noemen.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer