Randstad boekt 7% omzetgroei in eerste kwartaal

0

Uitzendconcern Randstad heeft in het eerste kwartaal meer winst en omzet behaald, dankzij de aanhoudend sterke vraag naar personeel. De wereldwijde omzet steeg met ruim 7%. De omzetgroei in Nederland was 5%.

Dat blijkt uit het kwartaalbericht van de uitzendorganisatie.

De autonome omzet, dus aangepast voor bijvoorbeeld wisselkoers- en kalendereffecten, steeg met 7,4% tot bijna 5,7 miljard euro in vergelijking met een jaar eerder. Dat is iets beter dan de groei van 7% die Randstad zelf had voorspeld. Het onderliggende bedrijfsresultaat ging op eigen kracht met 7% omhoog tot 217 miljoen euro. Randstad had wel enige tegenwind van negatieve valuta-effecten door de sterkere euro.

Met name in Europa gingen de zaken voor Randstad goed met een omzetgroei van 9%. In de Verenigde Staten was de omzetontwikkeling echter vlak. In de rest van de wereld waaronder Japan en Australië nam de omzet met 11% toe.

Randstad Nederland

Voor Nederland zag Randstad, met ook merknaam Tempo-Team, de omzet in het eerste kwartaal met 5% toenemen (organische groei) tot 834 miljoen euro. Vooral de professionals business (onder meer Yacht) groeide met +8% goed. Daarmee trok het groeitempo op de Nederlandse markt aan, want in het vierde kwartaal van vorig jaar ging de omzet met 3% (organische groei) vooruit.

Groei op eigen kracht

Topman Jacques van den Broek sprak in een toelichting van een goed begin van 2018 en tevredenheid over de groei van Randstad. De marktomstandigheden blijven over het algemeen positief. Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt in veel landen wordt het wel moeilijker om personeel te vinden, maar is dat ook weer gunstig voor de prijzen.
Randstad meldde dat de gang van zaken begin april wijst op een doorzetting van het groeitempo uit het eerste kwartaal. Volgens Van den Broek ligt de focus van het bedrijf momenteel op groei op eigen kracht en wordt niet gekeken naar overnames.

Bron: Randstad/ANP

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer