Adecco ziet omzet groeien, vooral in de Benelux

0

Uitzendconcern Adecco Group heeft omzet in het derde kwartaal verder zien toenemen. Adecco Group groeide in de Benelux zelfs met 14%.

De totale omzet kwam in het derde kwartaal uit op 5,9 miljard euro, 2% meer dan een jaar eerder. Op eigen kracht (organische groei) was sprake van 5% groei.

Groei in Nederland

Vooral in Frankrijk, Italië, het Iberisch schiereiland en de Benelux profiteerde het Zwitserse uitzendconcern van een toegenomen vraag naar tijdelijk personeel. Frankrijk is verreweg de grootste markt voor Adecco. Daar dikte de omzet met 6% aan tot bijna 1,4 miljard euro. In Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Ierland liepen de opbrengsten wel verder terug. Daar gaat het al langer wat minder.
Adecco Group groeide in de Benelux met 14% (gecorrigeerd voor werkdagen), waarbij de groei in België ‘robust’ was en die in Nederland ‘double-digit’. Exacte omzetcijfers voor Nederland zijn niet gegeven. Adecco Group NL maakt deel uit van de Benelux & Nordics, die een totale omzet van 536 miljoen euro behaalde in het derde kwartaal.

Positieve vooruitzichten

Het uitzendconcern behaalde een brutowinst (ebita) van 321 miljoen euro, tegen 294 miljoen euro in het derde kwartaal vorig jaar. Adecco stelde verder dat de omzetgroei in oktober doorzette. Daarmee lijken de vooruitzichten voor het vierde kwartaal wederom positief.

Bron: Adecco/ANP

Noot van de redactie: Adecco doet het in Nederland qua omzetgroei over het derde kwartaal een stuk beter dan concurrenten als Randstad groep NL en ManpowerGroup NL, die onlangs met lagere groeicijfers kwamen. Opvallend, aangezien uit de Flexmarkt Top-100 Omzetranglijst 2017 bleek dat juist Adecco Group Nederland de enige van de Grote 4 was die vorig jaar de omzet zag dalen (-4%) (naar 557,3 miljoen euro).

Lees ook: Adecco sluit 2016 af met flinke omzetgroei

 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer