Adecco sluit 2016 af met flinke omzetgroei

0

Adecco Group boekte in het vierde kwartaal van 2016 een omzet van 5,9 miljard euro, 6% meer dan een jaar eerder. In heel 2016 steeg de omzet van Adecco met 4%, naar 22,7 miljard euro.

Dat maakte de Zwitserse uitzendorganisatie gisteren bekend.

Adecco boekte in de laatste drie maanden van vorig jaar met 5,9 miljard euro 6% meer omzet dan een jaar eerder. De toename zorgde vorig kwartaal voor een nettowinst die met 216 miljoen euro bijna een vijfde hoger was dan in de laatste drie maanden van 2015.

Benelux +4%

Uitzendconcern Adecco heeft zijn omzet de afgelopen maanden verder zien groeien, vooral dankzij vooruitgang in Frankrijk, Italië en Duitsland. De groei was vorig kwartaal zichtbaar in alle regio’s waar Adecco actief is, alleen in Japan stagneerden de opbrengsten. De Benelux was goed voor een plus van 4%, terwijl de omzet in Italië met bijna een kwart toenam. In Frankrijk werd een vooruitgang van 9% gemeld, terwijl Spanje en Portugal in de dubbele cijfers eindigden.

Heel 2016

In heel 2016 steeg de omzet van Adecco met 4% naar 22,7 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 723 miljoen euro, na het nulresultaat van een jaar eerder.

Adecco is dit jaar ook goed gestart. In de eerste twee maanden van dit jaar werd die stijgende lijn doorgetrokken met een plus van 4 à 5 procent omzetgroei.

Bron: ANP/Adecco Group

Lees ook: Meer omzet en winst voor Adecco

Over Auteur

Reageer