Omzet Manpower groeit, maar niet in Nederland

0

ManpowerGroup heeft wereldwijd in het derde kwartaal van 2017 een omzet behaald van ongeveer $ 5,5 miljard, een groei van ruim 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Opvallend, de omzet van ManpowerGroup Nederland is in het derde kwartaal niet gegroeid.

Dat blijkt uit de cijfers die ManpowerGroup vrijdag heeft bekendgemaakt.
(Dit betreft financiële resultaten in constant currency, dus na valutacorrectie)

De nettowinst kwam uit op bijna $ 138 miljoen, een groei van 3,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In het tweede kwartaal behaalde ManpowerGroup nog een omzetgroei van 6%, in het eerste kwartaal boekte ManpowerGroup een omzetgroei van 4%.

ManpowerGroup Nederland

De omzet van ManpowerGroup Nederland (in constant currency) is niet gegroeid (0%) in het 3e kwartaal van 2017 ten opzichte van het 3e kwartaal in 2016.
Dat is opvallend, aangezien ManpowerGroup Nederland in het 1e kwartaal van 2017 nog een omzetgroei van maar liefst 35% boekte ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In het tweede kwartaal boekte ManpowerGroup Nederland een omzetgroei van 18%.

Noord-Europa

In Noord-Europa, goed voor 25% van de totale wereldwijde omzet van de ManpowerGroup, groeide de omzet gemiddeld (in constant currency) met slechts 1%. Groot-Brittannië is in negatieve zin de uitschieter met een omzetdaling van 8%. De omzet in Nederland stabiliseerde dus. Duitsland kende een groei van 9%.

Bron: ManpowerGroup

Lees ook: 2016 ‘solide’ jaar voor ManpowerGroup

 

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer