Adecco boekt minder groei in ons land

0

Adecco heeft de sterke groeicijfers van het eerste kwartaal in ons land niet kunnen vasthouden. Dat blijkt uit de cijfers van de groep over het tweede kwartaal. “De groei in Nederland en België is afgevlakt tot onder de 10%.”

In de eerste drie maanden van dit jaar was de groei nog boven de 10% uitgekomen. In de Benelux bedroeg de omzetstijging in het tweede kwartaal 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De plus komt wat lager uit doordat het tweede kwartaal van 2017 al sterke groeicijfers had laten zien (+13%), aldus Adecco. Ook ligt de focus meer op klantrendement. Cijfers voor alleen Nederland worden niet gegeven; ons land maakt deel uit van de regio ‘Benelux and Nordics’, die de inkomsten gezamenlijk met 4% zagen groeien tot € 530 miljoen.

De groei van de omzet in de Nederlandse flexmarkt was volgens de ABU MarktMonitor 7% in het tweede kwartaal. Eerder meldde Randstad (Groep) Nederland een groei van 4% in het tweede kwartaal, ManpowerGroup Nederland een krimp van 1%.

Adecco nog net mondiale nummer 1

Wereldwijd boekte Adecco Group 4% groei. De omzet bleef net als in het laatste kwartaal van 2017 en het eerste kwartaal van 2018 nog net iets groter dan die van Randstad: € 6,052 miljard om € 6,022 miljard. De mondiale omzet van de marktleider is daarmee nog maar € 30 miljoen hoger dan die van nummer 2 Randstad. De totale groepswinst van Adecco Group is € 23 miljoen lager dan die van Randstad: € 170 miljoen om € 193 miljoen.

Bron: Adecco

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer