Ex-USG topman Adriaan Belonje naar Adecco

0

Na 14 jaar USG maakt Adriaan Belonje de overstap naar Adecco. Belonje is per 1 januari 2021 de nieuwe CEO van de Adecco Group Nederland.

Dat heeft Adecco Group Nederland vandaag bekendgemaakt.

De afgelopen 14 jaar werkte Belonje bij USG People, waar hij verschillende leidinggevende functies had, als laatste in de functie van CEO van USG People Nederland (als opvolger van Raymond Puts). Maar daar is hij vertrokken. Belonje geniet op dit moment van een sabbatical.

‘Brede HR-dienstverlening’

Binnen de Adecco Group gaat Belonje zich in de Nederlandse markt focussen op ‘een stevige positie als brede HR dienstverlener’, zo laat Adecco weten.
De Adecco Group werkt wereldwijd aan de visie ‘Making the future work for everyone’, waarbij de HR-dienstverlener zich hard maakt voor een eerlijke, diverse en inclusieve arbeidsmarkt waar mensen duurzaam inzetbaar zijn. Een mooie visie volgens Belonje en maatschappelijk zeer relevant. In een arbeidsmarkt die volop in beweging is door verdergaande flexibilisering, digitalisering en veranderende regelgeving zal Belonje zich hard maken om de arbeidsmarkt toegankelijk te maken voor iedereen. “Ik kijk er naar uit om hier vanaf 1 januari met passie en plezier mee aan de slag te gaan, samen met alle collega’s.”

Fleur van de Wall, HR directeur bij de Adecco Group Nederland: “We zijn blij met de komst van Adriaan, met hem aan het roer zullen we de ingeslagen koers verder versterken. Samen met onze collega’s van de Adecco Group én met Adriaan als nieuw Country Head kijken we uit naar de periode die voor ons ligt en de kansen die daarbij horen.”

Veel directiewisselingen

Adriaan Belonje volgt Melvin de Boer op, die sinds 2018 CEO van Adecco Nederland was (en daarvoor CFO). Een reden voor het plotselinge vertrek van De Boer heeft Adecco niet gegeven. Er zijn opvallend veel directiewisselingen bij Adecco Nederland de laatste tijd. Zo is Alexander Reuvers medio vorig jaar binnengehaald als commercieel directeur, maar Reuvers is inmiddels alweer vertrokken.
In mei vorig jaar is ook Rob van Dusseldorp aangetrokken als nieuwe CFO van de Adecco Group Nederland. De financiële topman heeft als taak de nodige veranderingen door te voeren binnen het uitzendbedrijf dat in zwaar weer verkeert.

Forse omzetdalingen

Er wacht ook Adriaan Belonje een zware klus. Adecco kampt namelijk al langere tijd met flinke omzetdalingen. De omzet van Adecco Nederland is in het derde kwartaal met -28% gedaald. De omzetdaling in Nederland was overigens minder groot dan in het tweede kwartaal, toen de omzetkrimp in ons land maar liefst -34% bedroeg. En ook voor de coronacrisis begaf Adecco Nederland zich al in zwaar weer. Adecco Group Nederland boekte in 2019 een omzet van € 525,8 miljoen, een omzetdaling van -14% (Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2020).

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer