Forse omzetdaling Adecco Group, maar ook lichtpuntjes

0

Adecco Group heeft ook in het derde kwartaal een flinke omzetdaling geboekt, in Nederland zelfs -28%. Toch is de omzetdaling minder fors dan in het tweede kwartaal en ook de winstgevendheid is verbeterd. Adecco verwacht dan ook sterker uit de crisis te komen.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die heeft bekendgemaakt.

De Adecco Group heeft wereldwijd in het derde kwartaal een omzet behaald van ruim € 4,8 miljard. Dat betekent een omzetdaling van -18% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (organische omzetdaling: -15%).
Dat is weliswaar een forse omzetdaling, maar veel minder fors dan in het tweede kwartaal van dit jaar, toen Adecco Group wereldwijd een omzetdaling van -29% boekte.

Adecco Nederland

De omzet van Adecco Nederland is in het derde kwartaal met -28% gedaald. Er was vooral minder vraag naar uitzendkrachten in de productie, automotive, retail en logistieke sector. De omzetdaling in Nederland was overigens minder groot dan in het tweede kwartaal, toen de omzetkrimp in ons land maar liefst -34% bedroeg.
Opvallend is dat het rendement (EBITA) van Adecco in de Benelux + Nordics in het derde kwartaal is verbeterd. Naar eigen zeggen komt dit onder meer door een ‘betere klantenmix’ en kostenbeheersing.

Ook voor de coronacrisis begaf Adecco Nederland zich al in zwaar weer. Adecco Group Nederland boekte in 2019 een omzet van € 525,8 miljoen, een omzetdaling van -14% (Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2020)

‘Prijsdiscipline’ en kostenbeheersing

Alain Dehaze, ceo van Adecco Group, spreekt in een toelichting op de cijfers van een ‘nog altijd moeilijke markt’ in het derde kwartaal, maar dat ‘door het versoepelen van de coronamaatregelen geleidelijk herstel te zien was’. Ondank blijvende onzekerheid navigeert Adecco naar eigen zeggen succesvol door de crisis. Ondanks de omzetdaling is de winstgevendheid goed door ‘prijsdiscipline’ en kostenbeheersing.
Dehaze voorziet een ‘schokkerig’ herstel door de snel veranderende coronacrisis, maar vertrouwt erop dat Adecco de komende turbulente periode goed zal doorstaan en sterker uit de crisis zal komen.

Lees ook: Minder sterke omzetdaling Randstad en ManpowerGroup

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer