HeadFirst neemt Between Staffing over

0

HeadFirst Group neemt branchegenoot Between Staffing Group over. Deze mega-overname is een voorlopig hoogtepunt op de al jaren sterk consoliderende markt voor (het organiseren van) inhuur van externe professionals.

Dat heeft HeadFirst vanochtend bekendgemaakt.

Schaalgrootte

Reden voor de overname is naar eigen zeggen dat op de snel veranderende arbeidsmarkt de vraag naar full service HR-dienstverleners toeneemt en schaalgrootte een belangrijke factor is. Han Kolff, CEO van HeadFirst Group: “Door het samengaan van HeadFirst en Between versterken we onze positie als full service HR dienstverlener. We hebben de sleutel in handen om deze rol uit te bouwen, nationaal en internationaal.”
Rein Buijtelaar, CEO van Between Staffing Group, zegt over de overname: “De energie en ambitie van HeadFirst Group sluit heel goed aan op het DNA van Between. We vullen elkaar goed aan, zoals ook blijkt uit het complementaire klantenportfolio en onze verschillende sourcing formules.”

Marktleider

Door de overname is het geconsolideerde bedrijf absolute marktleider op de markt voor professioneel organiseren van externe inhuur.
Between Staffing Group bestaat uit de merken Between, FastFlex, Yellow Friday en EXPR. dagelijks werken ruim 4.000 professionals via de organisatie bij opdrachtgevers. Between Staffing Group boekte vorig jaar een omzet van bijna 475 miljoen euro (Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2020).
Na de fusie tussen Source en intermediair HeadFirst heeft de HeadFirst Group de afgelopen jaren de flexbedrijven Myler en de MSP-dienstverlener Staffing MS overgenomen. De organisatie biedt een diversiteit aan flexoplossingen, waaronder contracting, matchmaking, msp-dienstverlening en business consultancy. Er werken dagelijks meer dan 10.000 professionals bij ruim 350 opdrachtgevers in Europa, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van meer dan 1 miljard euro (zie Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2020).

Zp’ers

Naast opdrachtgevers ziet HeadFirst Group de leveranciers en zelfstandig professionals (zp’ers) in haar netwerk als even belangrijke klantgroepen. Kolff: “Met deze stap worden we voor leveranciers en zp’ers nog interessanter. Samen vormen we het grootste opdrachtenplatform van Nederland, waar deze ondernemers direct toegang hebben tot honderden opdrachtgevers. Maar samen kunnen we ook sneller en op grotere schaal innoveren. Dit draagt bij aan onze profilering als de partner voor een ‘life long flexible career’.”

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer