HeadFirst Source Group neemt Staffing MS over

0

HeadFirst Source Group neemt Staffing Management Services (Staffing MS) over. Met de recente overname van Myler en de komst van een nieuwe investeerder maakt het concern haar internationale ambities duidelijk.

Staffing MS zal vanaf 1 november een zelfstandige business unit zijn van HeadFirst Source Group NV. Gert-Jan Schellingerhout, ceo HeadFirst Source Group, benadrukt dat Staffing MS als merk haar eigen identiteit en onafhankelijkheid zal behouden. “Als Managed Service Provider is onafhankelijkheid de allerbelangrijkste kernwaarde. Een goede MSP treedt volledig vendor neutraal op. Dit borgen wij door Staffing MS als organisatie volledig zelfstandig te laten bestaan.”

Staffing MS

Staffing MS beheert als Managed Service Provider (MSP) voor ruim 100 miljoen euro aan inhuur van externe professionals voor diverse opdrachtgevers in Nederland. Staffing MS staat vooral bekend als specialist in het marktplaatsprincipe. Zo is het een vooraanstaande leverancier van het Dynamisch Aankoop Systeem (DAS), waarmee (semi-)overheidsorganisaties conform de Europese aanbestedingsregels externe professionals kunnen inhuren. Staffing MS werkt voornamelijk voor gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen in Nederland, maar ook voor grote internationale profit organisaties met vestigingen in diverse Europese landen. Het beheert voor ruim 100 miljoen euro aan inhuur van externe professionals voor deze opdrachtgevers.

Overnames HeadFirst Source Group

Met de overname breidt HeadFirst Source Group de diversiteit aan diensten rondom de inhuur van externe professionals uit: matchmaking, contracting, payrolling, global sourcing en MSP-dienstverlening. Recent maakte het bedrijf al bekend dat het branchegenoot Myler overneemt. De closing van deze overname wordt uiterlijk 1 oktober 2018 verwacht. Vanaf dat moment organiseren alle merken van HeadFirst Source Group – HeadFirst, Source, Proud, Myler en Staffing Management Services – tezamen de flexibele arbeidsrelatie tussen meer dan 8.000 professionals en hun opdrachtgevers.

Internationale ambities

Schellingerhout: “Wij voegen met de overname van Staffing MS de meest ervaren Managed Service Provider van Nederland toe aan onze groep. Daarmee wordt de diversiteit aan inhuuroplossingen die wij opdrachtgevers kunnen bieden nog groter. Daarnaast zetten wij onze internationale ambities extra kracht bij, omdat MSP-dienstverlening ook buiten de Benelux – met name bij multinationaal opererende bedrijven – een groeiende populariteit geniet. Wij zien veel toekomst in deze vorm van dienstverlening, waarbij (een deel van) het inhuurproces van opdrachtgevers wordt overgenomen, in zowel de Benelux als daarbuiten.”

Nieuwe investeerder

Begin deze maand werd bekend dat investeerder Beryllium circa 95% van de aandelen in HeadFirst Source Group heeft verworven. Beryllium heeft daarbij aangegeven aanzienlijke funding ter beschikking te hebben om volgende acquisities te financieren.

Bron: HeadFirst Source Group

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer