Fusie Source Group en HeadFirst eindelijk rond

0

Source Group maakt bekend dat er definitieve overeenstemming is bereikt over de fusie met HeadFirst. De combinatie zal de naam HeadFirst Source Group N.V. gaan dragen.

Deze fusie komt tot stand door de verwerving van 100% van de aandelen van HeadFirst Houdstermaatschappij (voor een bedrag van 30 miljoen euro) en 100% van de aandelen van Designated Professionals (3 miljoen euro).
HeadFirst Source Group wordt door deze fusie een grote speler op het gebied van inhuur van extern personeel, contracting, payrolling en matchmaking. Dagelijks werken meer dan 4.000 professionals via de groep. Op basis van de geschatte operationele resultaten voor 2016 ontstaat een combinatie met een omzet van circa 450 miljoen euro.

Management en organisatie

Beide ondernemingen zullen hun opdrachtgevers en klanten vanuit hun eigen organisatie (en locatie) blijven benaderen en bedienen. Wel komt er één directieteam, dat bestaat uit Henk Zwijnenburg en Edwin Prijden (beiden afkomstig van Source) en Gert-Jan Schellingerhout en Mike Korenvaar (beiden afkomstig van HeadFirst).

Groter netwerk

De groep bedient gezamenlijk meer dan zeventig grote opdrachtgevers in Nederland en België. Met het samengaan van beide organisaties ontstaat er ook een groter netwerk van leveranciers en zp’ers om te bemiddelen naar opdrachtgevers. Zo heeft HeadFirst een database van meer dan 30.000 professionals en heeft Source een database van circa 23.000 professionals (België en Nederland). Het samengaan leidt ook tot een betere spreiding van de aangeboden disciplines, waarbij aan IT (Source) onder andere finance, marketing en human resources worden toegevoegd.

Select software

Volgens Source is het grootste pluspunt van de fusie de introductie van de additionele HeadFirst-dienstverlening aan leveranciers en zp’ers van Source. Dit houdt onder andere in het gebruik van het online platform Select voor het vinden van opdrachten, versnelde betaling van facturen, bijwonen van kennissessies, korting op opleidingen, verzekeringen, mobiliteitsproducten. Select is in eigen beheer door HeadFirst ontwikkelde software.

Efficiencyslag

De samenvoeging zal het naar eigen zeggen mogelijk maken om een gemeenschappelijke back office te creëren met een kostenniveau dat lager ligt dan de optelsom van de huidige kosten van beide organisaties. Een professionalisering en een verdere efficiency- en automatiseringsslag zullen moeten leiden tot rendementsverbetering en tot lagere kosten per mutatie (per contract, per plaatsing, per verwerkt uur, per factuur, etc.) Doelstelling van HeadFirst Source Group is een verdere groei van de omzet en een verbetering van de marge.

Proud

In het kader van deze transactie zal op korte termijn ook de tweede 50% van Proud worden verkregen, waardoor de combinatie ook 100% van de aandelen Proud zal gaan houden. Begin december 2016 werd de verwerving van de eerste 50% van Proud gemeld.

Lees ook: Source en HeadFirst gaan mogelijk fuseren

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer