Adecco verrast met mooie cijfers

0

Adecco deed het beter dan verwacht. Hoewel de vraag in Noord-Amerika tegenviel, wist het toch de winstgevendheid te vergroten.

Dat blijkt uit de cijfers over het vierde kwartaal en heel 2023 die het uitzendconcern heeft bekendgemaakt.

adecco

De mondiale omzet in het vierde kwartaal bedroeg € 6,11 miljard, dat is een groei van 1% vergeleken bij een jaar terug. Over heel 2023 schoot de omzet naar een record van bijna € 24 miljard, een plus van 3%. Daarmee doet Adecco het beter dan marktleider Randstad die eerder deze maand teleurstellende resultaten neerzette.

Lees ook: Randstad boekt over 2023 minder winst in “moeilijke markt”

Bezuinigingen

Denis Machuel, CEO van Adecco Group schrijft in het begeleidend persbericht dat het bedrijf een sterk laatste kwartaal van 2023 kende in een uitdagende markt. Adecco Group wist over 2023 marktaandeel af te snoepen van de concurrenten. Volgens de ceo boekte Adecco voor het zesde jaar op rij marktaandeelwinst, terwijl de marge verbeterde. Het uitzendconcern voerde ook forse bezuinigingen door. Zo daalde het aantal werknemers met 5% naar 37.381 fte’s.

Niet alle onderdelen doen het even goed. De uitzendtak, de grootste business unit, zette een omzetgroei neer van 3%. De Akkodis-divisie (IT-staffing) daarentegen kromp met 5% in het laatste kwartaal. Vooral Noord-Amerika, waar de techbedrijven het moeilijk hadden, viel tegen met een omzetdaling van 17%. Ook de outplacement- en mobiliteit-tak LHH kon het laatste kwartaal geen groeicijfers laten zien.

Lees ook:Femke Hellemons van Adecco: ‘We worden gedwongen ons opnieuw uit te vinden’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer