Randstad boekt over 2023 minder winst in “moeilijke markt”

0

Uit de jaarcijfers van Randstad blijkt dat zowel de omzet als de winst in 2023 zijn gedaald.

Autonoom daalde de omzet op jaarbasis met bijna 9%. De winst voor belastingen, rentelasten en afschrijvingen (ebita) bedroeg over het hele jaar €1,075 miljard, tegenover €1,294 miljard het jaar daarvoor. Vandaag publiceerde Randstad de kwartaalcijfers (Q4 2023) en jaarcijfers over 2023.

Ook het laatste kwartaal van 2023 daalde de autonome omzet met een kleine 9%. De ebita daalde in het vierde kwartaal naar €265 miljoen (-27%). In Nederland daalde de omzet met 8%, een vergelijkbare daling als het derde kwartaal van 2023.

Het resultaat uit eenmalige vergoedingen voor definitieve plaatsing van kandidaten, de perm fees, daalde op jaarbasis met 26%; in Noord-Europa met 41%.

Solide marge

Volgens ceo Sander van ’t Noordende houdt Randstad zich staande in een “moeilijke markt”. Hij wijst in het begeleidend persbericht op de “solide marge” en de “sterke cashflowpositie”.

In een uitdagende wereldmarkt was er weliswaar krapte op de arbeidsmarkt, maar de klanten bleven voorzichtig. Dat vertaalde zich over de hele wereld in een dalende vraag naar uitzendkrachten. Naar het zich laat aanzien, houdt de trend begin 2024 aan, zo vermeldt Randstad.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer