Nieuwe CFO gaat veranderingen doorvoeren bij Adecco Nederland

0

Rob van Dusseldorp (58) is per 14 mei de nieuwe CFO van de Adecco Group Nederland. De nieuwe financiële topman zal de nodige veranderingen gaan doorvoeren binnen het uitzendbedrijf.

Dat heeft The Adecco Group gisteren bekendgemaakt

Dusseldorp heeft hiervoor verschillende financiële senior functies vervuld bij onder andere PwC, KPN en Getronics. Van Dusseldorp heeft diverse projecten gedaan op het gebied van automatisering van Global Reporting & Planning en IT Migratie Change Management. Als Senior Finance Director in voorgaande rollen is Van Dusseldorp onder andere verantwoordelijk geweest voor interne en externe verslaggeving, financiële besturing, integratie- en reorganisatie projecten en synergie brengende activiteiten zoals bijv. procesoptimalisatie en shared services.

Voldoende uitdagingen

In zijn nieuwe rol als CFO bij de Adecco Group Nederland (onder meer Modis, Adecco, Spring Professional) zal Van Dusseldorp de focus hebben op efficiëntie en procesoptimalisatie. Van Dusseldorp: “De krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor voldoende uitdagingen naast de veranderende spelregels tussen werkgevers en werknemers en de grote behoefte aan flexibiliteit. Voor ons bij de Adecco Group zijn dit thema’s waar wij allemaal dagelijks mee bezig zijn voor onze klanten. Vanuit mijn vakgebied ga ik meewerken aan het bieden van kwalitatief hoogstaande flexibele oplossingen voor klanten, waarbij we tevens de zekerheid bieden dat de spelregels goed worden uitgevoerd. En daar heb ik enorm veel zin in.”

‘Echte ondernemer’

Melvin de Boer, de voormalig CFO en huidige CEO van de Adecco Group Nederland, over de benoeming van Van Dusseldorp: “Met Rob aan boord, hebben we de juiste persoon in deze fase. Een echte ondernemer en doorzetter die met zijn ervaring en passie een waardevolle aanvulling is voor het team. Onze missie is het namelijk om de kwalitatief beste hr-dienstverlener van Nederland te worden. Rob zal zich onder meer focussen op het optimaliseren van de processen en het verhogen van de klanttevredenheid.”

Forse omzetdalingen

Van Dusseldorp is dus iemand van buiten de organisatie met een duidelijke veranderingsagenda. Niet voor niet omschrijft hij in zijn LinkedIn-profiel zijn eigen taakomschrijving als: transforming Adecco towards digital leadership. Een behoorlijke uitdaging, zeker in een tijd dat het Adecco Nederland al twee kwartalen op rij omzetdalingen van meer dan -10% boekt. Voldoende uitdagingen heeft Van Dusseldorp dus zeker.

Bron: The Adecco Group

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer