Omzet Adecco Nederland opnieuw drastisch gedaald

0

De omzet van Adecco Group is wereldwijd licht gedaald in het eerste kwartaal van dit jaar. Adecco Nederland kende echter opnieuw een dramatische daling, van ver boven de -10%.

Dat blijkt uit de cijfers die Adecco heeft bekendgemaakt.

Adecco wereldwijd

De totale mondiale omzet in het eerste kwartaal van 2019 was € 5,645 miljard. Dat komt neer op een organische krimp van -2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Qua winstgevendheid deed Adecco wereldwijd het niet slecht. Het EBITA-percentage groeide van 3,8% naar 4,0%.

Adecco Nederland

Exacte cijfers over de omzet in Nederland over het eerste kwartaal van 2019 zijn niet bekend, maar duidelijk is wel dat de omzet van Adecco Nederland het afgelopen kwartaal fors is gedaald.
De omzet van Benelux + Nordics is in het eerste kwartaal met -7% gekrompen ten opzichte van vorig jaar, tot € 466 miljoen. In de Benelux was de krimp in omzet -11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, waarbij België een ‘low-single-digit’ omzetkrimp kende en Nederland dus een forse ‘double digits’ krimp noteerde, ver boven de -10%.
Die omzetdaling in Nederland is halverwege vorig jaar al ingezet. In het vierde kwartaal van 2018 was de omzet van Adecco Nederland ook al met ‘double digits’ (>-10%) gedaald.

Afstoten ‘hoog volume, lage waarde’-klanten

In een toelichting op de cijfers stelt Adecco dat de matige marktomstandigheden Adecco Nederland parten speelt. (De omzet in de markt is volgens de ABU MarktMonitor gestabiliseerd in het 1e kwartaal). Een andere belangrijke oorzaak van de omzetdaling is naar eigen zeggen is het afstoten van ‘hoog volume, lage waarde’-klanten. De winst (EBITA) in deze regio is dan ook, ondanks de omzetdaling, met 20% gegroeid tot € 12 miljoen. Het EBITA-percentage in Benelux + Nordics is gestegen van 1,9% naar 2,5%.

Bron: Adecco

Lees ook: Adecco Nederland ziet omzet fors dalen

Noot van de redactie:
In de Flexmarkt Omzetranglijst top-100, die in de komende editie van Flexmarkt zal worden gepubliceerd, zakt Adecco Nederland naar de 7e positie met omzet in 2018 van € 611,4 miljoen, een omzetdaling van -2,7% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer