Brunel boekt forse omzetgroei, maar niet in Nederland

0

Brunel International heeft in het eerste kwartaal van 2019 een omzet behaald van € 266 miljoen, een omzetgroei van 25% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Maar in Nederland daalde de omzet met 3%.

De groei bij Brunel zet hiermee wereldwijd fors door. Over heel 2018 boekte Brunel International een omzet van bijna € 915 miljoen, 16% meer dan in het jaar daarvoor.

Brunel Nederland

In Nederland waren de ontwikkelingen echter minder rooskleurig. In het eerste kwartaal van 2019 kwam de omzet in ons land uit op € 54,5 miljoen, wat neerkomt op  -3% omzetkrimp. Ook de onderliggende resultaten waren niet gunstig. Zo noteerde Brunel Nederland een dalende brutomarge (van 30,1% naar 27,7%) en een dalende EBIT (van 7,5% naar 5,1%).

In een toelichting op de kwartaalcijfers van Brunel Nederland wijst ceo Jilko Andringa op dat de omzetdaling vooral te wijten is aan de tak Insurance & Banking en dat hij verwacht dat dit van tijdelijke aard is.

Bron: Brunel

Lees ook: Brunel boekt omzetgroei van 16% in 2018

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer