Omzet Randstad stabiel, ManpowerGroup Nederland onderuit

0

Waar Randstad de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar op peil heeft weten te houden, is de omzet van concurrent ManpowerGroup gedaald. In Nederland kelderde de omzet van ManpowerGroup zelfs met -22%.

Dat blijkt uit de cijfers over het eerste kwartaal die beide uitzendconcern hebben bekendgemaakt.

ManpowerGroup

De omzet van ManpowerGroup wereldwijd is in het eerste kwartaal van 2019 uitgekomen op $ 5 miljard. Dat komt neer op een omzetdaling van 2% (in constant currency, dus gecorrigeerd voor wisselkoersverschillen euro/dollar).

ManpowerGroup Nederland

In Nederland doet ManpowerGroup het ronduit slecht. ManpowerGroup rapporteerde over het eerste kwartaal van dit jaar voor Nederland een omzetkrimp van maar liefst -22% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder (in constant currency, dus gecorrigeerd voor wisselkoersverschillen).
In het vierde kwartaal van 2018 rapporteerde ManpowerGroup voor Nederland ook al een stevige omzetkrimp van -13%.

Randstad wereldwijd

CEO Jacques van den Broek spreekt van een ‘sterke start van het jaar’. Randstad heeft in het eerste kwartaal van 2019 wereldwijd een omzet behaald van ruim € 5,7 miljard. Dat is nagenoeg gelijk aan dezelfde periode het jaar daarvoor. (+1%, organische groei is 0).

Randstad Nederland

Van den Broek claimt een groeiend marktaandeel in Nederland (en België en Duitsland). De omzet in Nederland kwam in het eerste kwartaal van dit jaar uit op € 830 miljoen. Dat komt neer op een (organische) omzetgroei van 1% (ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor).
In het vierde kwartaal van 2018 rapporteerde Randstad voor Nederland met +3% nog een wat hogere omzetgroei.

Bron: Randstad/ManpowerGroup

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer