Randstad boekt lichte omzetgroei in 2018

0

Uitzendconcern Randstad heeft vorig jaar een omzet geboekt van € 23,8 miljard, 2% meer dan in het jaar daarvoor. In het vierde kwartaal van vorig jaar was er slechts een beperkte groei van de omzet en een daling van de winst. Het uitzendconcern heeft last van de vertraging van de economische groei in Europa. Randstad Nederland deed het goed, met een omzetgroei van 4% in 2018.

Omzet 2018

Randstad heeft in 2018 een totale omzet behaald van ruim € 23,8 miljard. Dat is 2% meer dan in het jaar daarvoor. De organische groei is 4%.
De winstmarge (EBITA) over heel 2018 komt uit op ruim € 1 miljard, een toename van 4% ten opzichte van 2017.
Onder de streep (netto winst) hield Randstad daar € 704 miljoen van over, dat is meer dan de € 631 miljoen euro van een jaar eerder.

Omzet vierde kwartaal

De omzet van Randstad kwam in het vierde kwartaal uit op € 6,1 miljard. Dat is een groei van 2% ten opzichte van het jaar daarvoor, maar een organische groei van 0%. De winstmarge (EBITA) over het vierde kwartaal daalde met 6%.

Minder groei in Europa

In grote landen als Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje had Randstad last van de economische omstandigheden. In die landen daalde de omzet in het vierde kwartaal dan ook. Nederland was daarbij een positieve uitschieter met stabiele groei.
In januari merkte Randstad dat de economische omstandigheden in Europa stabiliseerden. Er is nog wel minder activiteit, maar die nam niet verder af.

Randstad Nederland

Randstad heeft het vorig jaar in Nederland relatief goed gedaan. In het vierde kwartaal steeg de omzet naar € 901 miljoen, een (organische) groei van 3% ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor.
Over heel 2018 groeide de omzet van Randstad in Nederland naar € 3,46 miljard, een (organische) groei van 4% op jaarbasis.
De winstmarge (EBITA) in Nederland daalde wel, zowel in het vierde kwartaal (-7% (organisch)) als over het hele jaar (-2%).

VS: groei zet door

In Noord-Amerika groeide de omzet per werkdag van Randstad juist met 3%. Ook in onder meer Japan en Australië en Nieuw-Zeeland deed het uitzendconcern goede zaken. In die regio’s ziet topman Jacques van den Broek de groei nog doorzetten.

Van den Broek stelt verder dat Randstad door zijn brede aanwezigheid weinig last heeft van economische strubbelingen als de Brexit en de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. “We zitten in zoveel sectoren dat we behoorlijk stabiel zijn.”

Bron: Randstad/ANP

Lees ook: Randstad plust in omzet en winst (derde kwartaal)

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer