Opnieuw forse omzetdaling ManpowerGroup Nederland (-19%)

0

ManpowerGroup boekte ook in het laatste kwartaal van 2019 een omzetverlies. Nederland is het slechtst presterende land binnen het uitzendconcern met een omzetkrimp van -19% in het vierde kwartaal en -21% over het hele afgelopen jaar.

Dat blijkt uit de cijfers over het vierde kwartaal die ManpowerGroup bekendgemaakt heeft.

ManpowerGroup wereldwijd

De omzet van ManpowerGroup is in het vierde kwartaal van 2019 wereldwijd uitgekomen op $ 5,2 miljard. Dat komt neer op een omzetdaling van -4% (-2% in constant currency) ten opzichte van het jaar daarvoor.

Over heel 2019 behaalde ManpowerGroup wereldwijd een omzet van $ 20,9 miljard. Dat betekent een omzetdaling van -5% ten opzichte van 2018 (-1% in constant currency).

ManpowerGroup Nederland

Opvallend is dat ManpowerGroup Nederland (samen met Duitsland) veruit het slechts presterende land is binnen het uitzendconcern. In het vierde kwartaal noteerde Manpower in Nederland een omzetkrimp van -19% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder (constant currency, dus gecorrigeerd voor wisselkoersverschillen euro-dollar). De omzet in Nederland bedroeg in het vierde kwartaal van 2019 ongeveer $ 144 miljoen.

In de eerste drie kwartalen van 2019 was de omzet van ManpowerGroup in Nederland al fors gekrompen (met iets meer dan -21%) ten opzichte van 2018. Cumulatief, voor het hele jaar 2019, resulteert dit dus een omzetkrimp in Nederland van -21%.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer