Omzetdaling Randstad, ManpowerGroup Nederland hard onderuit

0

De omzet van zowel Randstad als ManpowerGroup is in het derde kwartaal van dit jaar wereldwijd gedaald. In Nederland doen beide uitzendgiganten het relatief nog minder goed. Randstad Nederland boekte een omzetdaling van 5% in het afgelopen kwartaal en bij ManpowerGroup Nederland kelderde de omzet zelfs met 20%.

Dat blijkt uit de cijfers over het derde kwartaal die beide uitzendconcerns hebben bekendgemaakt.

Randstad

Mondiaal totaal is de (organische) omzet van Randstad in het derde kwartaal van dit jaar met 2,5% gekrompen naar ruim € 6 miljard. De brutomarge is echter licht gegroeid naar 20,1% van de omzet en de winst (EBITA) licht is gedaald naar 5% van de omzet.

Randstad Nederland

De omzet van Randstad Nederland is in het derde kwartaal van dit jaar uitgekomen op € 834 miljoen. Een (organische) omzetdaling van 5% ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. De cumulatieve omzetkrimp in de eerste drie kwartalen van 2019 van Randstad Nederland is 2%.

ManpowerGroup

De omzet van ManpowerGroup wereldwijd is in het derde kwartaal van dit jaar uitgekomen op $ 5,2 miljard. Dat is een omzetdaling van 3% (constant currency, dus gecorrigeerd voor wisselkoersverschillen euro/dollar).

De marge van de ManpowerGroup is in het derde kwartaal licht gedaald naar 16% van de omzet en de EBIT (operating profit) is eveneens licht gedaald naar 3,6% van de omzet.

ManpowerGroup Nederland

De omzet van ManpowerGroup Nederland in het derde kwartaal komt ongeveer uit op $ 144 miljoen. Daarmee boekt ManpowerGroup Nederland weer een enorme omzetkrimp, van maar liefst 20% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder (constant currency, dus gecorrigeerd voor wisselkoersverschillen euro/dollar).
In de eerste helft van 2019 was de omzet van ManpowerGroup in Nederland ook al met 21% gekrompen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018.

Bronnen: Randstad/ManpowerGroup

Lees ook: Omzet Randstad stabiel, ManpowerGroup Nederland onderuit (1e kwartaal 2019)

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer