Krimp in uitzenduren houdt aan

0

In de afgelopen periode is het aantal uitzenduren weer fors gedaald (-10%). Opnieuw was de krimp het grootst in de administratieve sector. De omzet van de uitzendbranche daalde met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers uit de ABU Marktmonitor over periode 7 (20 juni t/m 17 juli).

(Bron: ABU)

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 24% en de omzet is gedaald met 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uitzenduren steeg met 1% en de omzet steeg met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uitzenduren daalde met 9% en de omzet bleef gelijk in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De krimp in de afgelopen periode is gelijk aan die in de periode daarvoor (periode 6). In periode 5 was de daling in uitzenduren (en -omzet) zelfs nog iets groter. De groei van begin dit jaar is duidelijk omgeslagen naar krimp in de uitzendsector.

Lees ook: Kansen voor flexondernemers ondanks serieuze ‘kraptelast’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer