Recruitment: helden van de perfecte match

0

Een inspirerende podcastreeks waarin Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, in gesprek gaat met de ware helden van de flexbranche: de intercedent. Ook wel bekend als recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

In deze tweede podcast in alweer de tweede serie gaat Wim in gesprek met Aranka Knol, heldin bij Abiant (vestiging Joure), voor mensen die werk zoeken in agrarisch, groen, bouw, industrie, techniek en logistiek in Noord-Nederland.

Stralend in gesprek

Aranka is dochter van melkveehouders. Ook boeren zijn wel eens te ziek om hun werk te kunnen doen, en dan kunnen ze een zogenoemde bedrijfsverzorger vragen hun werk over te nemen – want koeien wachten natuurlijk niet. Zo had Aranka Abiant leren kennen: een agrarische coöperatie die boeren met hun tijdelijke personele problemen helpt. Het agrarische leven had Aranka, die inmiddels zit te stralen achter haar microfoon, gegrepen, en daarom ging ze Bedrijfskunde & Agribusiness studeren. Voor haar afstudeerstage kwam ze bij Abiant terecht, met de onderzoeksvraag “Hoe de instroom van personeel in agro te verhogen?” Want als er érgens sprake is van vergrijzing plus een imagoprobleem… Die stage is dus wat uit de hand gelopen, want Aranka is nooit meer bij Abiant vertrokken. Ook omdat er meer blijkt te zijn dan het regelen van bedrijfsverzorgers.

Groen heeft de toekomst

Zo kwam er een mevrouw aan de balie die inmiddels tien jaar als administratief medewerkster bij een verzekeraar werkte, en daar een vast contract had. Ze wilde wat anders gaan doen, maar durfde de zekerheid niet los te laten. In gesprek kwam Aranka achter haar passie: groen – bloemen, planten, plantsoenen. Vervolgens heeft Aranka haar voorgesteld op de functie van administratief en HR-medewerker bij een groenbedrijf. Dat was een voltreffer. Dat gold ook voor een kok die tijdens corona op zoek moest naar wat anders – hij ging dankzij Aranka een opleiding tot hovenier (die enorm schaars zijn!) doen en heeft nu al een vast contract. Zelf hoopt Aranka de komende jaren in ieder geval nog een sales-training te volgen bij de Abiant Academy. En verwacht ze dat de mogelijkheden van digitalisering nog veel verder benut kunnen worden: efficiënter communiceren, meer matches maken, minder dubbel werk doen, en meer.

Jouw lokale held

Onze stralende, doorvragende lokale heldin Aranka heeft zelf óók een lokale held: Ruben 2.0. De negenjarige Ruben heeft een hersentumor, en om die goed te kunnen behandelen, is nog heel veel onderzoek nodig. Om daarvoor zoveel mogelijk geld op te halen, zijn Rubens ouders deze crowdsourcing-actie begonnen, en ontvangen zij namens Aranka € 250 van RecruitNow.

Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie!

Deze podcast is gemaakt in samenwerking met RecruitNow.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer