Opnieuw forse krimp in uitzenduren

0

De krimp in uitzenduren houdt aan. In de afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren met 10%. Vooral in de administratieve sector was de daling fors. De omzet van de uitzendsector daalde met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers uit de ABU Marktmonitor over periode 6 (23 mei t/m 19 juni).

(Bron: ABU)

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 26% en de omzet is gedaald met 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uitzenduren steeg met 1% en de omzet steeg met 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: Het aantal uitzenduren daalde met 5% en de omzet steeg met 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Ook in de voorgaande periode (periode 5) was al een flinke daling in uitzenduren te zien (-11%). Die krimp zette zich in de maanden daarvoor als enigszins in.

 

Lees ook: Kansen voor flexondernemers ondanks serieuze ‘kraptelast’

 
Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer