Abeos neemt Friese uitzendbureau Werktijd over

0

Abeos Uitzend Holding heeft het Friese uitzendbureau Werktijd overgenomen. De overname is 30 juni jl. definitief beklonken. Met de overname breidt Abeos niet alleen uit naar het Noorden, maar zet de uitzender ook voet aan de grond in de zorgsector.

De vaste medewerkers van Werktijd worden opgenomen in de Abeos Groep en blijven werkzaam vanuit hun eigen vestigingen. De totale uitzendgroep bestaat daarmee uit 4 bedrijven (Abeos Uitzendbureau, Abeos Cross Border Services, Flexvet en Werktijd) met 15 vestigingen.

In de praktijk blijft Werktijd werken onder haar eigen vlag en vanuit haar huidige vier vestigingen. “Voorlopig bundelen we vooral onze krachten en onze dienstverlening, maar blijven de organisaties dicht bij zichzelf”, zegt Martin Engbers, algemeen directeur Abeos

Met de toevoeging van Werktijd opereert Abeos als gespecialiseerd uitzendbureau niet alleen vanuit de oostelijke provincies, maar ook vanuit het noorden. Beide partijen zijn met name actief in de industriële sector, techniek, transport, logistiek en zorg. De overname is onderdeel van de groeistrategie van Abeos. Engbers: “De afgelopen jaren hebben we met Abeos grote stappen gezet en landelijke dekking wordt steeds meer realiteit. Dat is een proces van jaren, omdat we bewust willen investeren. Het gaat ons niet om de markt(en) in de verschillende provincies te bestormen, maar om dat met beleid te doen en in samenwerking met partijen die in de regio thuis zijn.”

Uitbreiding naar zorgsector

Met de overname zet Abeos ook voet aan de grond in de zorgsector, waarin Werktijd al jaren actief is. Volgens Engbers past dit bij de visie van Abeos: ‘Wij willen de beste arbeidsbemiddelaar zijn in onze sectoren. Daar hoort de zorg ook bij. En de zorg zit al in ons bloed door onze aanwezigheid in de veterinaire sector met Flexvet. Samen met Werktijd kunnen we onze uitzend- en detacheringsdiensten in de zorg verder ontwikkelen.”

Uitzendbureau Werktijd

Uitzendbureau Werktijd is in 2001 opgericht door 2 Friezinnen, Wiep Hoekstra en Geke Schuring. Het uitzendbureau is actief op de arbeidsmarkt in Noord-Nederland, met een specialisatie in arbeidsbemiddeling voor de industriële- en zorgsector. Vanuit de vier locaties in Friesland bedienen ze naast de Friese markt ook opdrachtgevers in Groningen en Drenthe.

Abeos Uitzend Holding

Abeos Uitzend Holding is ontstaan vanuit een agrarisch en regionaal opererende coöperatie, opgericht in 1963 in het oosten van Nederland. Met ruim 2.800 flexkrachten en 11 vestigingen verzorgen ze al jaren succesvol uitzendkrachten voor diverse landelijke en regionale opdrachtgevers. Naast werving en selectie, uitzenden en detacheren is Abeos ook gespecialiseerd in Cross Border Services en inhouse dienstverlening. Abeos is op deze gebieden specialist in de industrie, groen, logistiek en foodsector en is met Flexvet marktleider in de veterinaire sector.

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer