Uitzendplatform Youbahn neemt branchegenoot Zenjob over

0

Youbahn, bekend als uitzendplatform voor jongeren en studenten, heeft per 1 november alle Nederlandse activiteiten van branchegenoot Zenjob overgenomen. De Zenjob organisatie wordt per direct geïntegreerd in die van Youbahn.

Strategische overname

Hiermee verstevigt Youbahn haar positie in de uitzendbranche. Youbahn zegt zich te blijven inzetten om het digitaal organiseren van arbeid te vereenvoudigen en vraag en aanbod op de arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen. Dit gebeurt enerzijds door de technologie achter het platform te verbeteren. Door algoritmes, competenties en skills nog slimmer in te zetten op het platform, is er bijvoorbeeld steeds minder menselijke interventie nodig. Anderzijds zoekt Youbahn naar mogelijkheden om het aanbod flexkrachten verder uit te breiden om zo nog beter aan de wensen van opdrachtgevers te voldoen. De overname van de Nederlandse activiteiten van Zenjob past past naar eigen zeggen in de strategie van Youbahn.

Uitbreiding database

“De overname van Zenjob is een belangrijke stap voor Youbahn”, zegt Dennis Eilbracht, Chief Operational Officer bij Youbahn. “We bevinden ons in een jonge en dynamische markt. Je ziet dat organisaties de behoefte hebben om het organiseren van werk flexibeler te maken en verder te digitaliseren. Daar werken we hard aan. Door de huidige economische situatie vindt er een consolidatieslag plaats in de markt. Daarin zijn wij doortastend te werk gegaan. De ruim 25.000 flexkrachten die Zenjob in hun database had, zijn een waardevolle aanvulling op onze database. Opdrachtgevers hebben nu een nog ruimere keuze in het aanbod aan flexkrachten. Met deze overname versterken wij onze stabiliteit en kunnen wij het succes van ons uitzendplatform uitbreiden.”

Lees ook: Bricks of clicks, uitzenders zoeken hun eigen mix

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer