Brunel boekt wereldwijd flinke omzetgroei, Nederland blijft achter

0

Detacheerder Brunel heeft ook in het derde kwartaal van dit jaar een forse omzetgroei geboekt. Maar die groei is vooral buiten Europa gerealiseerd. In Nederland is de omzetgroei slechts 2%.

Dat blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers van de detacheerder.

Brunel International

Brunel heeft wereldwijd in het derde kwartaal van 2022 een omzet behaald van bijna € 302 miljoen. Dat is een forse omzetgroei (van +33%) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De autonome groei (like-for-like) bedraagt 20%.

Brunel International draait dit jaar uitstekend. In de eerste drie kwartalen van dit jaar komt de totale omzet uit op € 866 miljoen. Dat is een groei van 32% (autonome groei 19%).
Opvallend is dat de omzetgroei vooral buiten Europa is gerealiseerd.

Brunel Nederland

De omzet van Brunel in Nederland kwam in het derde kwartaal uit op € 45,1 miljoen. In Nederland is de omzetgroei in het derde kwartaal 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de eerste drie kwartalen van dit jaar boekte Brunel Nederland een omzet van € 140 miljoen, 2% meer dan in het jaar daarvoor.
De brutomarge is in het derde kwartaal iets gedaald. De iets minder hoge EBIT-marge van 8,6% is nog altijd goed.
In een toelichting meldt Brunel dat de tarieven zijn gestegen, wat enigszins teniet is gedaan door lagere productiviteit. De bedrijfsonderdelen Legal en Finance & Risk zijn gegroeid, de IT-tak vertoonde een daling.

Brunel Nederland boekte in 2021 overigens een omzet van € 186,1 miljoen, een lichte omzetdaling ten opzichte van het jaar daarvoor (Flexmarkt Omzetranglijst Top-100).

Nederlandse detacheringsbranche groeit sterk

De omzetontwikkeling van Brunel Nederland blijft achter bij andere Nederlandse detacheerders.
Brunel zegt ondanks de bescheiden omzetgroei veel groeimogelijkheden te zien op de Nederlandse markt en hard te werken om weer het niveau van de gemiddelde groei op de Nederlandse deatcheringsmarkt te bereiken.
Uit de VvDN marktmonitor blijkt dat de detacheringsbranche in Nederland in het eerste half jaar van 2022 fors is gegroeid. In het tweede kwartaal boekten de Nederlandse detacheerders gemiddeld 20% omzetgroei, in het eerste kwartaal 18%.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer