Brunel boekt eindelijk weer omzetgroei, maar nog niet in Nederland

0

Detacheerder Brunel, dat lange tijd met een omzetkrimp kampte, heeft in het derde kwartaal van dit jaar eindelijk weer eens een omzetgroei geboekt (10%). Brunel Nederland boekte een bescheiden omzetkrimp (-2%).

Dat blijt uit de kwartaalcijfers die Brunel heeft bekendgemaakt.

Brunel International

Brunel boekte wereldwijd een omzet van € 227 miljoen euro in het derde kwartaal, wat neerkomt op een omzetstijging van 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Wat daarbij opvalt is dat ook het bedrijfsresultaat flink is verbeterd ten opzichte van vorig jaar (EBIT steeg met +34% naar € 13,6 miljoen).

Brunel Nederland

In ons land zag Brunel de omzet uitkomen op € 44,4 miljoen in het derde kwartaal, een omzetdaling van -2% ten opzichte van het derde kwartaal van 2020. Maar ook in Nederland zijn de resultaten sterk verbeterd. De totale marge is in het derde kwartaal met +16% gegroeid. Het totale EBIT-bedrag is in het derde kwartaal met liefst +48% gegroeid (naar € 4,4 miljoen) en bedraagt nu bijna 10% van de omzet (was 6,5% in het derde kwartaal van 2020).

Daarmee zijn de omzet en onderliggende resultaten van Brunel het afgelopen kwartaal sterk verbeterd ten opzichte van voorgaande kwartalen, waarin de detacheerder forse omzetverliezen boekte.

Brunel verwacht dat de omzetontwikkeling zich in het vierde kwartaal doorzet en denkt dit jaar uit te komen op een wereldwijde omzet tussen de € 880 en € 900 miljoen.

Brunel Nederland boekte in 2020 een omzet van € 190,6 miljoen, een daling van -6% ten opzichte van 2019 (Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2021).

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer