Nog geen omzetherstel bij detacheerder Brunel

0

Brunel International zag de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw fors dalen, met -17%. In Nederland daalde de omzet minder sterk (-7%), maar in vergelijking met voorgaande kwartalen is er nog geen sprake van omzetverbetering. Brunel profiteert dus nog niet van de aantrekkende markt.

Dat blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers die Brunel heeft gepubliceerd.

Brunel International

De omzet van Brunel International bedroeg in het eerste kwartaal van 2021 € 213 miljoen, een daling van -17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de twee voorgaande kwartalen daalde de omzet ook fors, met -19%. Van een echt herstel is vooralsnog dus geen sprake.

Brunel Nederland

Brunel Nederland deed het relatief beter. Brunel realiseerde een flinke daling van de kosten (-13%) en (dus) een fraaie stijging van de EBIT-marge naar 8,5% (was 6,3% in 2020 Q1).
De omzet van de detacheerder kwam in ons land in het eerste kwartaal van dit jaar uit op € 47,2 miljoen, een omzetdaling van -7%. Beter dan Brunel International, maar ook dit is geen verbetering ten opzichte van voorgaande kwartalen; in het vierde kwartaal van 2020 was de omzetdaling van Brunel Nederland -6% en in het derde kwartaal -8%. (Over heel 2020 boekte Brunel Nederland een omzet van € 190,6 miljoen, een daling van bijna -8% ten opzichte van 2019.)

Markt trekt wel aan

Ook in Nederland is er dus nog geen sprake van herstel voor Brunel. En dat is opvallend, want de ABU Marktmonitor liet wel een flinke plus zien in het eerste kwartaal van 2021. Ook Randstad Nederland boekte weer omzetgroei, met zelfs +11% van de Professionals-tak.

Volgens de VvDN Marktmonitor is de omzet van detacheerders in Nederland aan het eind van 2020 flink gestegen. Het wachten is op de uitkomsten van de VvDN Marktmonitor over het eerste kwartaal van 2021. Die wordt binnenkort gepubliceerd.

 

Vooruitzichten flexondernemers in coronatijd

Flexmarkt sprak met vier flexondernemers over het turbulente jaar 2020 en hun verwachtingen voor dit jaar. Dit is een bundeling van interviews met Johan Bogaard (Vibe Group), Marjolein van de Veerdonk (WerkTalent), René Louwers (Orion Engineering) en Wies van ’t Slot (365Werk). Ontvang deze GRATIS download.

Over Auteur

Reageer