USG People heet voortaan RGF Staffing The Netherlands

0

Het zal even wennen zijn, maar de naam USG verdwijnt uit de Nederlandse uitzendmarkt. USG People Nederland heeft haar naam veranderd in RGF Staffing the Netherlands. Onder RGF Staffing The Netherlands vallen merken als Start People, Unique, USG Professionals, Secretary Plus, ASA, Medi Interim, Technicum, en USG Freelance.

De naamsverandering heeft alles te maken met de naam van het Japanse moederbedrijf Recruit Holdings, dat USG People in 2016 overnam. RGF staat voor Recruit Global Family. RGF Staffing heeft activiteiten in Europa, Japan, Noord-Amerika en Oceanië en helpt elke dag zo’n 300.000 mensen aan werk.

Lees ook: Nieuwe naam USG People: Recruit Global Staffing

Wereldwijd netwerk van experts

De introductie van de nieuwe naam moet de samenwerking tussen alle groepsonderdelen versterken. Rob Zandbergen, CEO RGF Staffing, zegt hierover: “Het betekent dat onze lokale professionals ondersteund worden door een wereldwijd netwerk van experts. Door een financieel sterk moederbedrijf, dat jaarlijks meer dan 10 miljard euro omzet. Het betekent ook dat we de omvang en ambitie hebben om te investeren in innovatieve diensten met echte toegevoegde waarde. Zoals slimme, digitale tools – een gebied waarop we ook voordeel halen uit onze ‘familiebanden’ met pioniers zoals Indeed en Glassdoor. Zij zijn net als RGF Staffing onderdelen van Recruit Holdings.”

Sterke lokale merken

De naamsverandering zal naar eigen zeggen geen afbreuk doen aan de bekende lokale merken, zoals Start People, Unique, USG Professionals, Secretary Plus, ASA, Medi Interim, Technicum, en USG Freelance. Eric de Jong, CEO a.i. bij RGF Staffing the Netherlands: “Momenteel zetten wij de volgende stap in het avontuur waar uitzendbureau Unique bijna 50 jaar geleden in Nederland mee begon. Unique is nog steeds een ijzersterk merk binnen ons netwerk. Daar zijn in de loop der jaren meerdere activiteiten en merken bijgekomen. Merken die diep verankerd zijn in de lokale arbeidsmarkt en in elk opzicht dicht bij onze klanten en kandidaten staan. Met de expertise van onze medewerkers, slimme technologie, digitalisering en ons wereldwijde netwerk van specialisten met behoud van de lokale focus, kunnen wij onze belofte ‘faster, simpler, closer’ aan onze klanten waarmaken.”

Het hoofdkantoor van Recruit Holdings is gevestigd in het Japanse Tokio. De omzet in 2019 bedroeg 20 miljard euro en de beurswaarde is 65 miljard euro.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer