Flinke stijging uitzenduren en omzet uitzendsector

0

In maart steeg het aantal uitzenduren met 14% en steeg de omzet van de uitzendsector met 13% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het eerste kwartaal van 2021 laat een flinke groei zien van de uitzendbranche. Alleen de technische sector blijft achter.

Dat blijkt uit de ABU Marktmonitor over periode 3 (van 1 tot en met 28 maart).

abu
Bron: ABU

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: het aantal uitzenduren steeg met 30% en de omzet is gestegen met 22% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: het aantal uitzenduren steeg met 9% en de omzet steeg met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uitzenduren daalde met -9% en de omzet daalde met -7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Wim DavidseIn een eerste analyse wijst Wim Davidse (hoofdredacteur Flexmarkt en oprichter Dzjeng) er op dat de groei in uitzenduren in de administratieve sector deels te danken is aan de extra werkzaamheden met betrekking tot de coronamaatregelen (GGD).
De daling van het aantal uitzenduren in de technische sector zou volgens Davidse wel eens te maken kunnen hebben met de krapte op de arbeidsmarkt in die sector. Het is dan ook de vraag of uitzenden in de technische sector helemaal zal herstellen of dat alternatieven als detacheren juist meer groei zullen vertonen.

In februari en januari vertoonde het aantal uitzenduren en de omzet van de uitzendsector ook al groei. Over het eerste kwartaal van 2021 is het aantal uitzenduren gemiddeld met bijna 11% gegroeid en de omzet van de uitzendbranche met 12%. Dat de omzetgroei in lijn ligt met de groei van het aantal uitzenduren duidt er op dat de eerdere gemiddelde tariefstijging is afgevlakt.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer