Ook in februari is de uitzendbranche gegroeid

0

Hoewel minder dan in januari, is de uitzendbranche afgelopen maand opnieuw gegroeid. In februari steeg het aantal uitzenduren met 6% en steeg de omzet van de uitzendbranche met 8% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De technische bleef echter flink achter.

Dat blijkt uit de ABU Marktmonitor over periode 2 (1 – 28 februari).

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: het aantal uitzenduren steeg met 21% en de omzet is gestegen met 18% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: het aantal uitzenduren steeg met 1% en de omzet steeg met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uitzenduren daalde met 20% en de omzet daalde met 12% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

In januari was de groei van de uitzendbranche dubbel zo groot. Maar daar moet wel de kanttekening bij worden geplaatst dat die cijfers over periode 1 enigszins vertekend waren. Dit kwam doordat in 2020 week 1 nog een vakantieweek was, terwijl er dit jaar sprake was van een volledige werkweek. Daarnaast waren de cijfers in de eerste periode van vorig jaar zeer negatief door de reactie van opdrachtgevers op de invoering van de WAB en de krapte op de arbeidsmarkt.

Er is dus wel degelijk sprake van herstel van de uitzendbranche. Ondanks dat we nog altijd in een lockdown zitten in tegenstelling tot vorig jaar in deze periode, is er dus over het algemeen sprake van groei in uitzenduren en omzet in de uitzendbranche.

In de laatste twee maanden van een moeilijk coronajaar was er ook al een kleine omzetstijging te zien.
Lees ook: Uitzendbranche sluit krimpjaar af met klein omzetplusje.

 

Vooruitzichten flexondernemers in coronatijd

Flexmarkt sprak met vier flexondernemers over het turbulente jaar 2020 en hun verwachtingen voor dit jaar. Dit is een bundeling van interviews met Johan Bogaard (Vibe Group), Marjolein van de Veerdonk (WerkTalent), René Louwers (Orion Engineering) en Wies van ’t Slot (365Werk). Ontvang deze GRATIS download.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer