Uitzendbranche sluit krimpjaar af met klein omzetplusje

0

In de laatste maand van 2020 daalde het aantal uitzenduren met 4% en steeg de omzet van de uitzendsector met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De uitzendbranche is in 2020 flink gekrompen ten opzichte van 2019.

Dat blijkt uit de ABU MarktMonitor over periode 13 (week 49-53, van 30 november tot en met 31 december 2020).

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: het aantal uitzenduren steeg met 5% en de omzet is gestegen met 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: het aantal uitzenduren daalde met 4% en de omzet steeg met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uitzenduren daalde met 29% en de omzet daalde met 19% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Daarmee deed de uitzendbranche het in de laatste periode van het jaar iets minder goed dan in de periode daarvoor (periode 12). Opnieuw was het de technische sector waar een flinke daling te zien was.

Jaarcijfers uitzendbranche 2020

De uitzendbranche is in 2020 gekrompen ten opzichte van 2019. Het totaal aantal uitzenduren in 2020 is afgenomen met 14%, de totale omzet van de uitzendbranche is gedaald met 9%.

De jaarontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: een daling van 17% in uitzenduren en een daling van 11% in omzet ten opzichte van 2019
  • industriële sector: een daling van 10% in uitzenduren en een daling van 4% in omzet ten opzichte van 2019
  • technische sector: een daling van 29% in uitzenduren en een daling van 22% in omzet ten opzichte van 2019

De daling in uitzenduren is voor het uitbreken van de coronacrisis al ingezet. De eerste daling in uitzenduren dateert van eind 2018.

ABU MarktMonitor uren
ABU MarktMonitor uitzenduren

De omzetkrimp in de uitzendbranche is ook al langer gaande. Begin 2019 deed dit zich voor het eerst voor. Opvallend is dat in de laatste maanden van 2020 – ondanks de coronacrisis – weer een licht stijging in omzet van de uitzendbranche te zien was.

ABU MarktMonitor
ABU MarktMonitor omzetontwikkeling

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer