Careflex koopt meerderheidsbelang Medical Groep

0

De Careflex Zorg Groep uit Breda heeft met ondersteuning van Bolster Investment Partners* de meerderheid van de aandelen van Medical Groep overgenomen.

Jos van Leeuwen, grootaandeelhouder van Medical Groep, zocht via Marktlink Fusies en Overnames naar een toekomstige partner om de organisatie verder op te schalen en uit te breiden. Van Leeuwen blijft na de overname actief betrokken bij de onderneming.

Medical Groep biedt sinds 1999 flexibel personeel in de zorg aan in dagelijkse diensten bij zorginstellingen in het noorden van Nederland, veelal in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT).
De Careflex Zorg Groep ondersteunt als onderaannemer in de zorg projectmatig instellingen in het hele land bij de meest complexe zorgvragen.

Landelijke dekking

Careflex heeft de ambitie om verder te groeien binnen de ouderenzorg, terwijl Medical Groep haar bestaande positie binnen de VVT kan verbreden met diensten in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg of GGZ. De combinatie van beide organisaties zorgt naar eigen zeggen voor een verruiming en variatie van het werkaanbod voor de professionals van beide organisaties met een landelijke dekking. “Er is een groot tekort aan zorgprofessionals met specialistische kennis. Hierdoor stijgt de vraag naar de dienstverlening van Medical Groep en Careflex exponentieel,” stelt Van Leeuwen.

Persoonlijke groei zorgprofessionals

Nardo Veldhuijzen van Careflex: “Naast de vraag naar ervaren zorgprofessionals in de complexe zorg, zien we tegelijkertijd dat zorginstellingen moeite hebben met het vasthouden van medewerkers. Bij Careflex doen we er alles aan om onze medewerkers zo goed mogelijk te blijven ontwikkelen en vast te houden voor onszelf én de zorg. Dat betekent een betrokken coach die altijd voor je klaar staat, maar ook dat je zelf bepaalt wanneer je werkt en wordt ingezet op projecten die goed bij jou passen. De zorgprofessionals hebben straks de mogelijkheid om in een andere sector of regio te gaan werken als ze dat willen, waardoor ruimte wordt geboden voor persoonlijke groei en nieuwe uitdagingen.

*Bolster Investment Partners nam in 2018 Careflex over.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer