Actief Nederland start Werving & Selectie-label

0

Actief Nederland heeft de werving & selectie-dienstverlening ondergebracht in het nieuwe label Actief Select. Naar eigen zeggen is de groeiende vraag naar de selectie van goede kandidaten de reden dat Actief met Actief Select meer focus op deze dienstverlening gaat leggen.

Dit nieuwe label zal opereren naast de al bestaande uitzendlabels Actief Werkt! en Actief Techniek.

Actief Select specialiseert zich in de werving van hoger opgeleide professionals en managers voor met name schaarse en specialistische functies in de sectoren logistiek en transport, industrie, detailhandel, facilitaire dienstverlening, energiebedrijven en de publieke sector.

Persoonlijk contact

Het label opereert landelijk met een flexibel netwerk van consultants die naar kandidaten en opdrachtgevers toe gaan. Irina den Hartog, senior werving & selectie consultant licht toe: “Het is vaak zo dat door recruiters gezocht wordt naar cv’s en dat zij die cv’s weer doorsturen zonder dat er direct contact is met de mensen die het betreft. Ook hebben veel headhunters een heel directe manier van het benaderen van kandidaten. Dit wordt vaak als onbeschaamd en vervelend ervaren. Het is onze missie om kandidaten en bedrijven te laten zien dat het ook anders en vooral persoonlijker kan.”

Data koppelen aan persoonlijkheid

De recruiters van Actief Select maken de verbinding tussen opdrachtgevers en kandidaten door data te koppelen aan persoonlijkheid. Den Hartog: “We werken daarvoor met doelgroep data om zo echt te weten wat kandidaten beweegt. We besteden dus veel aandacht aan de juiste selectie van een kandidaat met de juiste skills die passen bij de vacature en de opdrachtgever.”

Werving en selectie in coronatijd

Den Hartog: “In bepaalde sectoren, helemaal in tijden van corona, moet je behoorlijk je best doen om iemand warm te maken voor een nieuwe baan. Er is veel behoefte aan persoonlijke aandacht voor klant en kandidaat. Bij uitzenden richten we ons vooral op het feit dat er mensen nodig zijn. Bij Werving & Selectie kijken we meer naar de doelen van een organisatie, wat een bedrijf nodig heeft en wat voor type kandidaat daar dan bij past.”

Bron: Actief

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer