ABU Marktmonitor: uren en omzet opnieuw gedaald

2

Het totaal aantal uren in periode 13 (week 49 – 53) daalde met 23 procent en de uitzendomzet daalde ook met 23 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met het afronden van periode 13 zijn de cijfers over heel 2009 compleet. Gemiddeld is het totaal aantal uren dit jaar gedaald met 23 procent, de totale omzet is afgenomen met 21 procent.

Periode 13 telde 5 werkbare dagen meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, in verband met 53 weken in 2009, er is dus aanzienlijk gecorrigeerd. Voor de medische sector gold in periode 13 een daling van 18 procent in uren en 16 procent in omzet. De administratieve sector liet een daling zien van 25 procent in uren en in omzet. De uren in de industriële sector vertoonden een daling van 20 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet daalde ook met 20 procent. Het aantal uren in de technische sector daalde met 32 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en de omzet daalde met 31 procent.

De medische sector heeft het jaar 2009 afgesloten met een daling in uren van 17 procent en in omzet van 8 procent. De administratieve sector deed het ook minder goed dan een jaar eerder en liet een afname noteren van 18 procent in uren en 15 procent in omzet. De industrie is met 26 procent gedaald in uren ten opzichte van een jaar eerder en ook 26 procent in omzet. De sector techniek is afgenomen met 31 procent in uren en 29 procent in omzet.   

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

Reageer