ABU: Minder uren en omzet in periode 3

0

In periode 3 (week 9 – 12) daalde zowel het aantal uitzenduren als de omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal uitzenduren daalde met 4 procent, terwijl de uitzendomzet 2 procent daalde, zo blijkt uit de cijfers van de ABU. Deze periode telde een gelijk aantal werkbare dagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, er is dus geen correctie toegepast.

De sectoren

Voor de medische sector gold dat het aantal uren daalde met 14 procent, de omzet daalde met 11 procent. De administratieve sector is gedaald met 1 procent in uren, de omzet groeide echter met 1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal uren in de industriële sector ligt 6 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam af met 5 procent. Het aantal uren in de technische sector daalde met 2 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, de omzet daalde met 1 procent.

De uitzenduren en de omzet liggen al sinds begin januari lager dan vorig jaar.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer