DPA Group financiert overname met aandelenemissie

0

DPA Group NV heeft een akkoord bereikt met de aandeelhouders van Benkis Interim Professionals B.V. (“Benkis”). DPA kan nu alle aandelen van de detacheerder overnemen en gaat dit deels financieren met een aangifte van aandelen.

Benkis detacheert professionals bij bancaire instellingen in het zakelijk en control-segment, voornamelijk in Oost- en Noord-Nederland. Per 31 maart 2012 had Benkis 105 mensen gedetacheerd bij opdrachtgevers.

Benkis realiseerde in 2011 een omzet van 9,4 miljoen euro. In 2012 draagt Benkis naar verwachting direct bij aan de winst per aandeel van DPA. “De overname past in de strategie van DPA die zich richt op groei in nichemarkten en verbreding van de activiteiten,” aldus het persbericht van DPA.

De overnamesom bestaat uit 350.000 aandelen DPA en 3.000.000 euro in contanten. Na levering zijn de verkopers van Benkis gebonden aan een lock-up op de aandelen tot 1 januari 2014. Jan Sjirk Rodenboog en Bert Janssens, op dit moment ieder voor 50 procent aandeelhouder van Benkis, zullen ten minste tot 1 januari 2014 betrokken blijven bij de operationele en commerciële activiteiten van Benkis.

Aandelenemissie

Het cash-gedeelte van de overnamesom zal worden gefinancierd uit de opbrengst van een aandelenemissie. Het restant van de opbrengst van de emissie is bestemd voor versterking van het werkkapitaal en voor financiering van mogelijke toekomstige overnames.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer