Adecco boekt winst in Q1, maar Europa blijft ‘uitdagend’

0

Zoals Adecco vorig kwartaal al voorspelde, blijft er sprake van een krimpende markt. Adecco’s grootste afzetmarkt Frankrijk is daar een goed voorbeeld van. Dat neemt niet weg dat de winst en omzet in het eerste kwartaal van dit jaar nog groeiden.

De omzet van Adecco groeide in het eerste kwartaal met 2 procent tot ruim 5 miljard euro, terwijl de winst met 12 procent steeg tot 112 miljoen euro. Dit is ruim 10 procent meer dan de 100 miljoen euro die de, door Reuters gepolste, analysten hadden verwacht. Wellicht blijkt dit vandaag ook uit de koers van het aandeel Adecco
 
Adecco stelt dat Europa een “uitdagende” markt zal blijven. Frankrijk, Adecco’s belangrijkste markt, presteerde duidelijk minder, zo blijkt uit het persbericht van Adecco Adecco haalt hier 25 procent van haar omzet vandaan, maar de inkomsten daalden juist hier 10 procent vergeleken met vorig jaar. Ook in de zuidelijke landen als Spanje is er duidelijk sprake van vertraging. In Spanje bleek de omzet 9 procent gedaald te zijn, terwijl Italië 2 procent terugviel.

Adecco’s activiteiten in Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Noord-Amerika, Adecco’s op een na grootste markt. zorgden er echter voor dat Adecco het in het eerste kwartaal toch beter deed dan voorspeld. De omzet in Noord-Amerika lag 1 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar. In Duitsland (groeiend marktaandeel) en Oostenrijk was de omzet 10 hoger in het eerste kwartaal. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland was de omzet 9 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet in de Benelux groeide met 4 procent.

Adecco mag, volgens Reuters, de Olympische Spelen van 2012 in Londen voorzien van personeel. Het bedrijf stelt mede daarom goed op weg te zijn om haar EBITA-margedoelstellingen van 5,5 procent voor de middellange termijn te behalen.

“Ons doel is duidelijk: voortzetting van de prijsdiscipline, strakke kostenbeheersing, terwijl we ons richten op winstgevende organische groeikansen,” aldus de CEO Patrick de Maeseneire.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer