Banken: afzwakking economie door hervormingen

1

De reeks maatregelen om de bankensector te hervormen, kan de wereldeconomie met 3 procent afzwakken de komende vijf jaar. Het aantal arbeidsplaatsen in de sector kan tot mogelijk tien miljoen afnemen, waarschuwt het Institute of International Finance (IIF).

Het IIF is een koepelorganisatie die meer dan vierhonderd banken vertegenwoordigt. De regulerende overheidsmaatregelen behelzen onder meer voorstellen om een bankbelasting in te voeren en het aanhouden van grotere kapitaalbuffers voor financiële instellingen. Daarmee moet een nieuwe financiële crisis worden voorkomen.

Het bruto binnenlands product (bbp), de som van alle geproduceerde goederen en diensten, in de Verenigde Staten, de eurozone en Japan zou door de maatregelen met 0,6 procentpunt per jaar afnemen tussen 2011 en 2015. De komende tien jaar zou de groei met 0,3 procentpunt afnemen, becijferde het IIF. De maatregelen pakken het slechtst uit voor de eurozone. De economische groei in het eurogebied zou tot 2015 met gemiddeld 0,9 procent per jaar worden afgezwakt. In de VS en Japan zwakt de groei af met respectievelijk 0,5 en 0,4 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Zoals de naam al zegt een het IIF is een koepelorganisatie die meer dan vierhonderd banken vertegenwoordigt. Dus de propaganda oorlog is in volle gang.

Reageer