Brunel ziet omzet groeien en verwacht meer

0

Detacheerder Brunel heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar voor het eerst in ruim een jaar tijd de omzet zien groeien.

Ook voor 2011 is het bedrijf positief gestemd: de omzet zal met ten minste 15 procent toenemen. Deze verwachting sprak Brunel vrijdag uit tijdens de presentatie van de vierdekwartaal- en jaarcijfers.

Bestuursvoorzitter Jan Arie van Barneveld is optimistisch over het jaar. ‘We zien in de eerste twee maanden van dit jaar een vergelijkbare ontwikkeling als in de laatste maanden van 2010’, zei hij in een video-interview op de website van het bedrijf. De verwachte omzetgroei van tenminste 15 procent voor heel 2011 zal zijn effect hebben op de winstgevendheid, maar Van Barneveld specificeerde dit niet.

De omzet in het vierde kwartaal kwam uit op 214 miljoen euro, 22 procent meer dan een jaar eerder. Analisten hadden gerekend op inkomsten van 201 miljoen euro. Voor heel 2010 daalde de omzet met 2 procent tot 720,9 miljoen euro.

De brutowinst in de laatste drie maanden van 2010 kwam een kwart hoger uit op 45,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 30 procent tot 13,1 miljoen euro.

In Nederland steeg de omzet in het vierde kwartaal met 7 procent. In Duitsland was de omzetgroei 28 procent. De belangrijke divisie Energie liet een groei zien van 25 procent.

Aandeelhouders kunnen een dividend tegemoetzien van 80 eurocent per aandeel. Ook in 2009 kregen aandeelhouders dit bedrag per aandeel uitgekeerd.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer