USG People boekt meer omzet in Nederland

0

Uitzendonderneming USG People heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar op alle markten meer omzet geboekt dan een jaar eerder.

Na een lange periode van krimp gingen ook de opbrengsten in Nederland omhoog, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend.

De omzet van het moederbedrijf van onder meer Start People klom in de laatste drie maanden van 2010 met 12 procent tot 835 miljoen euro. Dat was iets meer dan het bedrag van 826 miljoen euro dat analisten in doorsnee voorzagen. Onder de streep bleef een nettowinst over van 3 miljoen euro, tegen een verlies van 10 miljoen euro een jaar eerder.

In Nederland namen de opbrengsten met 4 procent toe. Vooral de algemene uitzendtak deed het daarbij uitstekend, met een groei van 20 procent. USG denkt dat de voor het bedrijf belangrijke markten voor gespecialiseerd personeel, waar de omzet nog altijd afnam, nu ook weer kunnen aanhaken bij de groei.

Vooral in het buitenland deed USG People vorig kwartaal weer goede zaken. In Duitsland nam de omzet met 40 procent toe, in Frankrijk kwam 20 procent meer binnen dan een jaar eerder.

USG People profiteerde vorig jaar sterk van het prille herstel van de arbeidsmarkt, waarbij vooral de vraag naar uitzendkrachten toenam. Het bedrijf ziet geen signalen dat die trend ophoudt en is daarom optimistisch over 2011.

Dankzij de ommekeer op alle markten wist USG People afgelopen jaar weer zwarte cijfers te schrijven. Het bedrijf hield een nettowinst van 15 miljoen euro over aan 2010, waar in 2009 nog een verlies van 31 miljoen euro in de boeken kwam. Het bedrijfsresultaat (ebita) nam met bijna 40 procent toe tot 93 miljoen euro.

Aandeelhouders kunnen daardoor weer een dividend tegemoetzien. USG People stelt een uitkering voor van 0,16 euro per aandeel. Over 2009 moest door de recessie nog worden afgezien van een beloning voor de aandeelhouders.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer