CBS: sterke stijging uitzenduren

0

In het vierde kwartaal van 2015 steeg het aantal uitzenduren met 3,6 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. Dit is de sterkste stijging in vijf jaar.

Dat meldt het CBS.

Kort- en langlopende contracten
Zowel de uren in de langlopende als in de kortlopende contracten stegen sterker dan in het voorgaande kwartaal. In het vierde kwartaal steeg het aantal uren in langlopende contracten zoals detachering en payrolling met 4,1%. Het aantal uren in kortlopende contracten nam met 2,7% toe. Dit is de grootste stijging in bijna vijf jaar.

Aantal uitzenduren en –omzet
Vergeleken met 2014 steeg zowel het totaal aantal uitzenduren als de omzet van de uitzendbranche aanzienlijk. Het totaal aantal uitzenduren steeg in 2015 met 9,4% en de uitzendomzet met 10,2%. In 2014 nam het aantal uren met 6,6% toe en de omzet met 5,5%.

Banengroei
Onlangs maakte CBS bekend dat het aantal banen in het vierde kwartaal van 2015 met 48.000 is toegenomen. Dit is de sterkste banengroei in ruim vier jaar tijd. Vooral in de uitzendbranche nam de werkgelegenheid sterk toe.

Bron: CBS

 

Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer