CNV Dienstenbond legt eindbod ABU voor aan leden

0

De werkgeversorganisatie ABU heeft onder meer de CNV Dienstenbond een eindbod gedaan met betrekking tot de cao voor vaste medewerkers in de uitzendbranche. Ook FNV Bondgenotenen De Unie waren bij de onderhandelingen betrokken.

CNV Dienstenbond heeft het eindbod neutraal voorgelegd aan haar leden ter stemming. De leden kunnen tot en met 15 februari reageren.

Eigenlijk te laag’
Het eindbod “vinden wij eigenlijk te laag,’’ aldus de bond, maar CNV begrijpt “dat de werkgevers ook niet verder kunnen’’.

Belangrijkste Afspraken
Het principeakkoord loopt van 1 april 2011 tot 1 oktober 2012, gedurende 18 maanden. Het eindbod biedt een totale loonsverhoging van 2,25 procent verspreid over drie verschillende momenten.
per 1 juli 2011: 1 procent;
per 1 januari 2012: 1 procent;
per 1 juli 2012: 0,25 procent.

Ook hebben de partijen een vernieuwingsagenda vastgesteld.

Jeugdschalen
De jeugdschalen voor achttien- en negentienjarigen zullen worden afgeschaft. Dit betekent dat de jeugdschaal voor twintigjarigen ook zal gelden voor achttien- en negentienjarigen.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer