De VPO gaat op in de ABU

0

De VPO gaat per 1 januari verder onder de vlag van de ABU. Beide branche-organisaties bundelen hun krachten om de belangenbehartiging te versterken.

De Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) houdt op te bestaan als zelfstandige brancheorganisatie per 1 januari 2016. Tijdens Het Nationale Payroll Congres 2015 op 14 december zal de overdracht plaatsvinden, zo meldt VPO Actueel.

Claes: ‘payrolling op de kaart gezet’

VPO-voorzitter Jeu Claes zegt in diezelfde publicatie dat de krachtenbundeling ‘reden voor een feest’ is. Volgens Claes heeft de VPO ‘nette payrolling op de kaart gezet’ en heeft ‘payrolling zich als regulier instrument gesetteld op de flex- en arbeidsmarkt’. De VPO is opgericht per 1 september 2006.

ABU: versterken belangenbehartiging

Volgens de ABU ligt de bredere dienstverlening in het verlengde van de marktontwikkelingen. ABU-directeur Jurriën Koops: ‘Tweederde van de ABU-leden biedt op dit moment al payrolldienstverlening aan. De krachtenbundeling is voor de ABU en de VPO een logische stap en versterkt de belangenbehartiging.’
Minister Asscher werkt aan een wetsvoorstel om payrolling te reguleren, waarover op dit moment al veel ophef is. Ook om de belangenbehartiging met het oog hierop te versterken zou krachtenbundeling van de brancheorganisaties gewenst zijn.

Uitzenders breiden diensten uit

Uit het onderzoek Dynamiek en Diversiteit van Diensten, dat de ABU onder zijn leden heeft laten uitvoeren, blijkt ook dat het merendeel van de uitzenders diensten blijft uitbreiden en aanbieden, zoals detachering van professionals, zzp-dienstverlening en payroll. In het onderzoek, uitgevoerd door Birch Consultants, heeft de ABU zijn leden gevraagd naar het aanbod van diensten in 2010, 2014 en wat ze verwachten voor 2018. Veel voorkomende diensten van ABU-leden zijn en blijven uitzenden (92%), detachering professionals (66%), payrolling (64%) en werving en selectie (76%). Het merendeel van de leden verandert van portfolio en blijft diensten toevoegen. Het gaat dan met name om detachering en payroll. Ook in andersoortige diensten, zoals zzp-dienstverlening, re-integratie, outsourcing en outplacement, valt er de komende jaren een stijging te verwachten. Van de leden heeft 63% in de vier jaar na 2010 één of meer diensten aan zijn aanbod toegevoegd en 44% verwacht in de komende vier jaar nog eens één of meer diensten toe te voegen
Bronnen: ABU/VPO

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer